Gündem

CHP’deki para sayma soruşturmasında iddianame tamamlandı! İşte çarpıcı detaylar

Para sayma skandalında CHP eski il başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 22 şüphelinin Siyasi Partiler Kanununun 116. maddesindeki 'kanuna aykırı bağış' suçundan cezalandırılmaları istendi. Yargılama 25 Eylül'de başlayacak.

CHP’deki para sayma soruşturmasında iddianame tamamlandı! İşte çarpıcı detaylar
11-08-2024 15:22
11-08-2024 15:33
Google News

ESHA HABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada yer alan "para sayma görüntüleri" ile ilgili resen başlattığı soruşturmayı tamamlayarak hazırladığı iddianameyi mahkemeye sundu.

"KANUNA AYKIRI BAĞIŞ" SUÇU

Mahkemece kabul edilen iddianamede CHP eski il başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 22 şüphelinin Siyasi Partiler Kanunu'nun 116. maddesindeki "kanuna aykırı bağış" suçundan cezalandırılmaları istendi.

Ayrıca başsavcılık, il başkanlığı binası olarak kullanılan taşınmazların usulsüz şekilde toplanan paralarla alınması nedeniyle Siyasi Partiler Kanunu'nun 69, 74 ve 76'ncı maddeleri uyarınca CHP hakkında gerekli inceleme ve değerlendirme yapılarak usulsüz toplanan paraların hazineye irat kaydedilmesi, taşınmazların hazine adına tapuya tescil edilmesi hususunda gereği için dosyanın bir örneğini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Öte yandan CHP İl Başkanlığı binası olarak kullanılan taşınmazları satın alan CHP ve satıcı hakkında vergi mevzuatı çerçevesinde gerekli inceleme yapılması amacıyla İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığına ihbarda bulunuldu.

CHP İL BAŞKANLIĞI HAZİNEYE DEVREDİLSİN TALEBİ

Başsavcılık Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılarak usulsüz bağış nedeniyle alındığı için CHP İl Başkanlığının Hazineye devrini talep etti

Yargılamanın 25 Eylül'de başlayacağı öğrenildi.

 

- CHP SATIŞ BEDELİNİ 39 MİLYON 870 BİN LİRA OLARAK BELİRTTI

Savcılıkça CHP İl Başkanlığına gönderilen yazıda, taşınmazların hangi tarihte kim tarafından ve ne kadar bedelle satın alındığı, taşınmazın satın alınmasında kullanılan paranın nereden ve nasıl temin edildiği, satıcıya hangi yolla ödendiği şeklindeki bilgilerinin istendiği aktarılan iddianamede, CHP İl Başkanlığın ise cevabında, satış bedelini 39 milyon 870 bin lira olarak belirttiği vurgulandı.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ