Gündem

CHP'yi karıştıracak anket sonuçları yayınlandı

CHP'li belediye başkanları İmamoğlu'nu şimdiden 'Cumhurbaşkanı adayı' olarak ilan ederken, Asal Araştırma'nın anketinde muhalefetin adayı olarak Mansur Yavaş'ın ismi öne çıktı. Sonuçların CHP'deki yarışı kızıştıracağı belirtiliyor.

CHP'yi karıştıracak anket sonuçları yayınlandı
07-08-2024 15:27
07-08-2024 16:30
Google News

EshaHaber Gündem Haberler

 HABER7

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine daha 4 yıl olmasına rağmen CHP'li belediye başkanları şimdiden PR çalışmalarına başladı. CHP'li belediye başkanlarının operasyonunun hemen ardından ASAL Araştırma'nın yayınladığı temmuz ayı anket sonuçları ise CHP'deki cumhurbaşkanı adaylığı yarışının sert geçeceğine işaret etti. 

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARINDAN OPERASYON

CHP'li bazı belediye başkanları geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun arkasına cumhurbaşkanlığı forsu yerleştirilmiş fotoğrafını paylaşarak bir operasyona kalkıştı. Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin'in ilk paylaşımı yapması sonrası birkaç belediye başkanı daha aynı paylaşımda bulunarak ‘Çözüm belli’ ve ‘mutlaka başaracağız’ etiketlerini yazarak, adeta CHP'nin 2028 yılı için cumhurbaşkanı adayının şimdiden Ekrem İmamoğlu olduğunu ilan etti. 

CHP TABANI 'YAVAŞ' DEDİ

Ekrem İmamoğlu ile ilgili yapılan bu paylaşımlara tepkiler gelirken ASAL Araştırma, 10-17 Temmuz'da 26 ilde yaptığı "Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılsa sizce muhalefetin adayı kim olmalı?" anketinin sonuçlarını açıkladı. Ankette dikkat çeken sonuçlar yer aldı. ASAL'ın anketinde CHP'li belediye başkanlarının aksine CHP'li seçmenin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediği ortaya çıktı.

Anket sonuçlarında birinci sırada yüzde 23.5 oranla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yer alırken, Ekrem İmamoğlu ise yüzde 20.8 oranla ikinci sırada yer aldı.

ASAL'ın anket sonuçları şu şekilde;

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Yüzde 23,5İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yüzde 20,8CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Yüzde 10,1Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: Yüzde 2,4Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Yüzde 2,2HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Yüzde 2CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 2

YARIŞ KIZIŞACAK

Cumhurbaşkanı adaylığı için Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında var olan yarışın, anket sonuçlarında Mansur Yavaş'ın önde çıkmasının ardından önümüzdeki günlerde daha da kızışacağı belirtiliyor. 

eshahaber.com.tr


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ