Gündem

CHP'ye sert tepki: Adam sülalenize küfrediyor, sizde ne mide varmış, bu size az bile!

CHP'nin İktisat Kongresi'nde konuşan HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in sözlerine ve CHP'ye tepki gösteren Gaffar Yakınca, 'Adam yüzünüze gözünüzün içine baka baka sizin sülalenize küfrediyor. Sizde ne mide, ne işkembe varmış arkadaş.' dedi.

CHP'ye sert tepki: Adam sülalenize küfrediyor, sizde ne mide varmış, bu size az bile!
31-03-2023 15:44
Google News

 Haber 7

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde konuşan HDP eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in M. Kemal Atatürk ile ilgili sözleri Ülke TV’de Gazeteci Yazar Turgay Güler’in moderatörlüğünü yaptığı, Ülke TV Genel Yayın Yönemeni Hasan Öztürk, Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, ve Aydınlık Gazetesi Yazarı Gaffar Yakınca’nın konuk olduğu En Sıradışı programında masaya yatırıldı.

YAKINCA: İKTİSAT KONGRESİNE NEDEN FİLM YÖNETMENİNİ ÇAĞIRIYORSUNUZ

Önder’in “Atatürk Batı’dan 100 yıllık bir avans almıştır” sözlerini eleştiren Gaffar Yakınca, “Bu İzmir İktisat Kongresi. CHP’li belediye düzenliyor. İktisat kongresine neden film yönetmenini çağırıyorsunuz? Sırrı Bey’in CV’sini açın; kendisi siyasetçidir, film yönetmenidir. İktisatçı değil.” dedi.

"GÖZÜNÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA SİZİN SÜLALENİZE KÜFREDİYOR"

"Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu." diyen Yakınca, şu tepkide bulundu:

"İzmir İktisat Kongresi’ne HDP adına bir film yönetmeninin çağrılmasının özel bir anlamı, siyasi maksadı vardır. O maksat da o son cümlede gizlidir. ‘Avans’ ne demek? Yani bize bir bağışta bulunmuşlar. Tarihçi değilsin bari vicdanın olsun, utan ya! Ne avansı, kanla alındı ya! Kürdün de kanı var onun içinde. Her yerden insan var. Kanla almışsın, senin kanla aldığın şeye ‘avans’ diyeceksin.

Adam utanmadan ‘bu bir avanstı, geçti o avans’ diyor. Kime karşı söylüyor bunu? Karşısında kim oturuyor?

CHP’de İYİ Parti’de siyaset yapıyor. Yakalarında at nalı kadar Atatürk rozeti, kravatında Atatürk, kollarında Atatürk dövmeleri… Adam yüzünüze gözünüzün içine baka baka sizin sülalenize küfrediyor. Sizde ne mide, ne işkembe varmış arkadaş. Sırrı Süreyya az bile söylüyor. Devamı gelir."

'Diyanet'i kaldıracağız' diyen HDP'nin yan partisinden skandal 'Cumhuriyet' yorumu'Diyanet'i kaldıracağız' diyen HDP'nin yan partisinden skandal 'Cumhuriyet' yorumu

ÖNDER: ATATÜRK BATI'DAN YÜZ YILLIK BİR AVANS ALDI

HDP’li eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin 6'ncı gününde "Sadakate Davet" oturumundasadakatüzerine bir konuşma yapmıştı.

Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere CHP'li isimlerin olduğu salonda açıklamalarda bulunan HDP’li Önder şunları söylemişti:

“İzmir İktisat Kongresi, ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözünün ilk ya da ikinci sarf edildiği yer. Tarihçi değilim, farklı yorumlar var. Misak-ı Milli’den daha azına razı olunmuş ve bütün Batı’ya ‘Biz sizin Orta Doğu’daki hesaplarınızla ilgili değiliz’ denmiş. Bunun karşılığında karbon kaynakları bize yeşil politikalar, sol politikalar, çevre politikaları olarak ama kendisinin tepine tepine kullanmaktan hiçbir beis görmediği, uğruna nice savaşların olduğu, orada çıkan petrol kadar dökülen kanların olduğu bir coğrafyaya Atatürk, ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ diyerek bir barış mesajı vermemiş aslında. Bu benim fikrim. Yani ‘Sizin oradaki hesabınızla biz ilgili değiliz, Osmanlı’dan elimizde kalan bu bakiye ile kendi yağımızda kavrulacağız’ demiş ve bunun karşılığında yüz yıllık bir avans almıştır. Biz de ülkeyi bu yüzyıl o lafla buraya getirmişiz.”

HDP'DEN CUMHURİYET'E 'YÜZYILIN FELAKETİ' TANIMLAMASI

HDP'nin kapatma davasına çözüm olarak kurduğu Yeşil Sol Parti'nin seçim beyannamesinde cumhuriyet ile ilgili tepki çeken ifadeler kullanıldı. Cumhuriyet için "Yüzyılın Felaketi" ifadesinin kullanıldığı seçim bildirgesinde şöyle denildi. 

 

 

 

 

 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ