Ekonomi

Çinli Temu yakın takipte! Doğrulanmış ilan dönemi geliyor!

Ekonomi - Ticaret Bakanı Ömer Bolat Çinli e-ticaret platformu Temu’yu yakından takip ettiklerini ve faaliyetlerini izlediklerini söyledi.

Çinli Temu yakın takipte! Doğrulanmış ilan dönemi geliyor!
05-08-2024 10:47
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

Son dönemde kullanımı yaygınlaşan Çinli e-ticaret platformu için Ticaret Bakanlığı harekete geçti.

Türkiye’de e-ticarette yapılan düzenlemelerin bir firmayı kayırma amacı gütmediğini; kanunların, e-ticaret şirketlerinin ve pazaryerlerinin yurt dışı rakiplerine kıyasla rekabet gücünü korumayı hedeflediğini dile getiren Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Çinli Temu için de, “Bu sitenin çok yakın takipçisiyiz. Gerekli kararları yakında göreceksiniz. İlgili önlemleri Resmi Gazete’de yayınlayacağız” dedi.

DOĞRULANMIŞ İLAN DÖNEMİ DEVREYE GİRİYOR

Kayseri’de ekonomi gazetecilerine değerlendirmeler yapan Bakan Bolat,  “15 Eylül’de yeni uygulama başlıyor. Konut satacak kişi e-Devlet üzerinden satacağı konutu seçerek emlakçıyı yetkilendirecek. Yetkilendirilmiş kişiler bu satıcılara aracılık edebilecek. Önce emlakta bu uygulamaya başlıyoruz. Ardından 2 hafta sonra da otomotiv için e-Devlet üzerinden doğrulanmış satışa geçilecek. Böylece konut ve emlak satışlarında katakulli yapamayacaklar" ifadelerini kullandı.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ