Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Instagram açıklaması: 'Dijital faşizm ile karşı karşıyayız'

AK Parti Genel Merkezi'nde İnsan Hakları Eğitim Programı'nda Instagram'ın kısıtlanmasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bir dijital faşizm ile karşı karşıyayız.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Instagram açıklaması: 'Dijital faşizm ile karşı karşıyayız'
05-08-2024 15:07
05-08-2024 15:11
Google News

EshaHaber Gündem Haberler

"İnsan hakları fikrinin muhafazası toplumsal barışın teminatıdır. İnsan Hakları Eğitim Programımız bu amaca hizmet edecektir. Programımızı coğrafyamızda son derece ağır insan hakları ihlallerinin yaşandığı bir dönemde icra ediyoruz.

Hepimizi ürkütmesi gereken kan, savaş ve çatışma sahneleri adeta sıradan hale geldi. Bu kötü gidişatı tersine çevirecek adımlar da atılmıyor. Gerekli dersler çıkarılmıyor. Bu kayıtsızlık karşısında patlak veren her kriz bir öncekini aratıyor. Gazze tüm dünyada maskeleri indirmiştir. Gazze'de yaşanan soykırımı anlatmaya artık kelimeler yetmiyor. 

 Soykırım başlayalı tan 10 ay oldu. İsrail Gazzelileri sade bom, kurşunlarla öldürmüyor. Aç, susuz bırakarak ölüme mahkum ediyor. Gittikçe 2,3 milyon insana karşı barbarlığın her türlüsünü sergiliyor. İnsanlığı ayağa kaldırması gereken zulüm karşısında BM Genel Kurulu kılını kıpırdatmıyor. 

Batı, Netanyahu yönetimi daha çok çocuk öldürsün diye her türlü desteği sağlıyor, katilleri avuçları şişinceye kadar alkışlıyor. Tarih kimin nerede durduğunu kaydetmektedir. 85 sene önce Hitler'in Nazi Parlamentosunda yaptığı konuşmayı alkışlayanlar nasıl ki

Mazlumların özellikle acıları üzerinde sevinç çığlıkları atan fukaraları tarih affetmeyecek. 

Antisemitik yaftası ile belki bizi susturmaya çalışacaklar. Ama haksızlık karşısında susan dilsiz şeytanlardan olmadık, olmayacağız. Birilerine şirin görünme peşinde değiliz. Bedeli ne kadar ağır olursa olsun hakkı tutmanın peşindeyiz. Filistin sınavından hem şahsen hem de ülke olarak alnı açık

Soykırımcıların olması gereken yer parlamento değil, mahkeme salonlarıdır. Onları kırmızı halıyla karşılamak vicdasızlıktan öte basiretsizliktir. 

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye kardeşimizin Tahran'da katledilmesini alışlardan bağımsız göremeyiz. Bütün dünya İsrail'in ateşkese ikna edilmesini beklerken sonuç bu olmuştur. Akıl ve izan sahibi kimse böyle bir durumu normal karşılayamaz.  

Bundan 3,5 ay önce torunları ve çocukları şehit edilmişti. Bu sefer şehitler kervanına kendisi katıldı. Yakınları şehit oldu ama Heniye yüzündeki tebessümü hiçbir zaman kaybetmedi. Biz kendisinin gayretine, milletimize olan samimi muhabbetine yakinen şahittik. Biz ayın 15'inde Meclisimizde Mahmud Abbas'ı konuşturmanın gayreti içindeydik. Aynı şekilde Heniye'yi de davet etme planı içindeydik. Kendisi aynı zamanda Filistin'in son seçilmiş başkanıdır. 

Bazı cibiliyeti bozuk olanlar bizim ona gösterdiğimiz bu ilgili kabul edemiyor. Yani sizden mi izin alacaktık, biz milletimizden izin aldık. 

Mesele Türkiye olunca aslan kesilen ne kadar kurum ve kuruluş varsa hepsi İsrail karşısında süt dökmüş kediye dönüyor. Sosyal medya şirketleri gemi azıya çekti, azgınlaştılar. Filistinli şehitlerin fotoğraflarına bile tahammül edemiyorlar. Bir dijital faşizm ile karşı karşıyayız.  

eshahaber.com.tr


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ