Gündem

Cüneyt Arkın için taziye mesajları

Haber 7 - Yeşilçam'ın usta sanatçısı Cüneyt Arkın, 85 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti. Çok sayıda kişi dev sanatçı için başsağlığı mesajı paylaştı.

Cüneyt Arkın için taziye mesajları
28-06-2022 13:41
Google News

Yeşilçam'ın Kara Murat'ı Cüneyt Arkın, 85 yaşında hayata gözlerini yumdu. Türk sineması için büyük kayıp olan usta sanatçı Cüneyt Arkın'ın vefatı tüm Türkiye'yi yasa boğdu.

Büyük aktör Cüneyt Arkın için çok sayıda taziye mesajı yayımlandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop:

"Sinema tarihimizde unutulmaz bir iz bırakan usta oyuncu Cüneyt Arkın'a Allah'tan rahmet diliyorum. Cesareti ve mertliğiyle öne çıkan bizim kahramanlarımızı canlandırdığı filmleriyle milletimizin hafızasında ve gönlünde yaşamaya devam edecek. Mekanı cennet olsun."

Sinema tarihimizde unutulmaz bir iz bırakan usta oyuncu #CüneytArkın’a Allah’tan rahmet diliyorum. Cesareti ve mertliğiyle öne çıkan “Bizim kahramanlarımız”ı canlandırdığı filmleriyle, milletimizin hafızasında ve gönlünde yaşamaya devam edecek.

Mekanı cennet olsun. pic.twitter.com/wRepOdiKs6

— Mustafa Şentop (@MustafaSentop) June 28, 2022

İletişim Başkanı Fahrettin Altun:

"Türk sinemamızın usta ismi Cüneyt Arkın’ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecek olan kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın:

"Kara Murat, Malkoçoğlu, Battal Gazi, Dünyayı Kurtaran Adam…Türk sinemasının efsane ismi sevgili Cüneyt Arkın'a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun. Hepimizin başı sağ olsun"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy:

"Unutulmaz rolleriyle hafızalarımıza kazınan, Türk sinemasının çok değerli ismi Cüneyt Arkın’ın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Usta oyuncuya Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:

"Türk sinemasının kahramanı, beyaz perdenin duayeni, kıymetli sanatçımız Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet; ailesi, sevenleri ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun."

Türk sinemasının kahramanı, beyaz perdenin duayeni, kıymetli sanatçımız Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet; ailesi, sevenleri ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum.
Ruhu şad, mekanı cennet olsun. pic.twitter.com/Bm4x0f7nU6

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) June 28, 2022

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli:

"Merhum Cüneyt Arkın milletimizin yüreğinde taht kurmuştur. Cüneyt Arkın'a Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhu şaad olsun, mekanı cennet olsun"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik:

"Sinemamızın büyük ismi Cüneyt Arkın’ın vefatından büyük üzüntü duyduk. Allah rahmet eylesin. Cüneyt Arkın sinemamızın büyük bir ismi olduğu kadar, hepimizin çocukluk ve gençliğinin doğrudan ve iyiden yana olma, kötülere ve yanlışlara karşı çıkma sembolüydü. Kendisiyle yaptığımız sohbette sinemamız için gösterdiği hassasiyete tanık oldum. Daha da önemlisi millet olarak taşıdığımız değerlerin yaşatılması ve gelecek nesiller konusundaki hassasiyeti çok büyüktü. Cüneyt Arkın; Battal Gazi, Kara Murat ve Malkoçoğlu gibi değerleri yaşattığı gibi gelecek nesiller için yaşayacak bir sinema mirası bıraktı. Mekanı cennet olsun. Değerli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz" 

Kendisiyle yaptığımız sohbette sinemamız için gösterdiği hassasiyete tanık oldum. Daha da önemlisi millet olarak taşıdığımız değerlerin yaşatılması ve gelecek nesiller konusundaki hassasiyeti çok büyüktü.#CüneytArkın pic.twitter.com/WvOLm7eDpc

— Ömer Çelik (@omerrcelik) June 28, 2022

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe:

"Kara Murat, Köroğlu, Malkoçoğlu, Battal Gazi… Hepimizin kahramanı, sinemamızın çınarı, destanlarımızın büyük aktörü Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun…"

Kara Murat, Köroğlu, Malkoçoğlu, Battal Gazi… Hepimizin kahramanı, sinemamızın çınarı, destanlarımızın büyük aktörü #CüneytArkın’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum.
Mekanı cennet olsun… pic.twitter.com/bf1AEULFJA

Osman Nuri Kabaktepe (@osmannnurika) June 28, 2022