Gündem

Cüneyt Özdemir'e Endonezya Büyükelçisi'nden cevap! Gerçekleri tek tek açıkladı

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Bali'de kaza geçiren Türk gençlere Büyükelçiliğin sahip çıkmadığını iddia ederek Ekrem İmamoğlu'nun devreye girdiğini iddia etti. Konuyla ilgili gerçekleri Endonezya Büyükelçisi Talip Küçükcan açıkladı.

Cüneyt Özdemir'e Endonezya Büyükelçisi'nden cevap! Gerçekleri tek tek açıkladı
10-08-2024 12:57
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

  HABER7

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Endonezya'nın Bali Adası'nda kaza geçirerek yaralanan ve özel bir hastanede tedavi gören Tuğcan Işık isimli Türk vatandaşının Endonezya'daki Türk Büyükelçiliği ile iletişime geçtiğini, ancak Büyükelçilikten 'bizim yapabileceğimiz çok bir şey yok' cevabını aldığını iddia etti. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı'nın da işi yokuşa sürdüğünü öne süren Cüneyt Özdemir, yaralı kişinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun maddi desteği ile Türkiye'ye getirileceğini iddia etti. 

ENDONEZYA BÜYÜKELÇİSİ GERÇEKLERİ TEK TEK YAZDI

Olayın kamuoyuna yansımasının ardından Endonezya Büyükelçisi Talip Küçükcan konuyla ilgili gerçekleri açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Küçükcan, yaşananların Cüneyt Özdemir'in aktardığı gibi olmadığını belirterek Tuğcan Işık isimli kişinin Büyükelçilikle iletişime geçtiği andan itibaren Türkiye'ye transferi için çalışmalara başlanıldığını söyledi. 



Olayın kendisine Tuğcan Işık'ın arkadaşı Bilge Kağan Baş tarafından aktarıldığını açıklayan Küçükcan, hastanın durumu ve doktor raporuna göre hangi yollarla Türkiye'ye transfer edilebileceği seçeneklerini kendisine açıkladığını belirtti. Transferle ilgili Sağlık Bakanlığı ve Türk Hava Yolları'ndan yardım talep ettiğini ifade eden Endonezya Büyükelçisi, "Bir sosyal medya hesabında iddia edildiği gibi Büyükelçilik olarak  'bizim yapabileceğimiz çok bir şey yok’ denilmemiş, THY Cakarta ve Bali ofis yöneticilerimiz ile temasa geçilmiş ve 24 saat geçmeden çözüm üretilmiştir. Hastamız uygun ilk uçakla Türkiye’ye getirilecek" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm kurumları ile yurt dışındaki vatandaşlarının yanında olduğunun altını çizen Büyükelçi Küçükcan, "Tuğcan’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, ona yardımcı olan vefakar arkadaşlarına, Büyükelçilik personelimize, THY yetkililerine ve tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız önceliğimizdir." ifadelerini kullandı. 

Kamuoyunu bilgilendirme:
Tuğcan Işık’ın Bali’de kaza geçirerek özel bir hastanede tedavi gördüğü ancak tedavinin sürdürülmesi için yeterli maddi kaynağın olmadığı Büyükelçiliğimize ulaştığı andan itibaren hastamızın tedavisi Türkiye’ye transferini gündemimize aldık. ️

— Talip Küçükcan (@tkucukcan) August 9, 2024


SAĞLIK SİGORTALARI NEDEN YAPILMADI?

Yaşanan olayla ilgili bazı cevapsız sorular vatandaşların kafasında soru işareti oluşturdu. İzmir'den çıkıp on binlerce lira harcama yaparak Endonezya'nın Bali Adası'na tatile giden Tuğcan Işık'ın da aralarında bulunduğu 5 gencin yurt dışı seyahat sağlık sigortalarını neden yaptırmadığı merak edildi. 

Bir diğer taraftan ise doktorun izni olduğu halde tarifeli uçakla yurda dönüş imkanı olan kişilerin neden ısrarla Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağını talep ettiği akıllarda soru işareti oluşturdu. 

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ