Dünya

Deniz canlılarında yüksek düzeyde uyuşturucu tespit edildi

Brezilya'nın Rio de Janeiro şehri açıklarında 13 köpek balığına test yapıldı ve köpek balıklarının kaslarında ve ciğerlerinde yüksek seviyede kokain olduğu tespit edildi.

Deniz canlılarında yüksek düzeyde uyuşturucu tespit edildi
23-07-2024 18:13
Google News

Brezilya'da faaliyet gösteren Oswaldo Cruz Vakfı tarafından yapılan bir araştırma sonucu köpek balıklarında uyuşturucu maddeye rastlandığı açıklandı. Araştırma kapsamında deniz biyologları, Rio de Janeiro açıklarındaki 13 köpek balığına yapılan testler, bu canlıların kaslarında ve ciğerlerinde yüksek seviyede kokain olduğu ortaya koydu.

Elde edilen verilerde, uyuşturucu seviyesinin daha önce suda yaşayan diğer köpek balıklarına oranlara 100 kat daha fazla olduğu kaydedildi. Leiria Politeknik Üniversitesi Deniz ve Çevre Bilimleri Merkezi'nde bir deniz eko-toksikoloğu olan Sara Novais, araştırmada elde edilen bulguların "çok önemli ve endişe verici" olduğunu aktardı.

Araştırmacılar, test yapılan dişi köpek balıklarının tamamının hamile olduğunu belirtti. Uyuşturucu maddenin fetüs üzerinde nasıl bir etki bıraktığının henüz bilinmediğini ifade uzmanlar ayrıca kokainin köpek balıklarının davranışlarında bir değişiklik olup olmadığının ise incelenmesi gerektiğini bildirdi.

İKİ İHTİMAL ÜZERİNDE DURULUYOR

Uzmanlar kokainin, uyuşturucu kartelleri tarafından polisten kurtulmak için denize atılmış olabileceğini düşünüyor. Diğer bir ihtimalde ise yasa dışı laboratuvarlarda üretilen kokainlerin denize karışmış olabileceği belirtiliyor.

Daha önce yapılan araştırmalar, uyuşturucuların hayvanlar üzerinde insan üzerinde olduğu gibi etkiler bıraktığını ortaya koymuştu.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ