Gündem

Deprem bölgesinde mucize kurtuluşlar: 6 ve 8 yaşındaki kız kardeşler enkazdan kurtarıldı!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde çöken binanın enkazından sevindiren bir haber daha geldi. Depremin 67'nci saatinde, Adıyaman'da Emine (6) ve Feyza Atçeken (8) kardeşler enkazdan sağ olarak kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Deprem bölgesinde mucize kurtuluşlar: 6 ve 8 yaşındaki kız kardeşler enkazdan kurtarıldı!
09-02-2023 00:02
Google News

Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş depremlerinde yüzlerce kurtarma ekibi ve binlerce gönüllü enkaz altından sevindirici haber verebilmek için çalışıyor.

6 VE 8 YAŞINDAKİ KIZ KARDEŞLER DEPREM ENKAZINDAN KURTARILDI

Çalışmalarını titizlikle yürüten ekipler, son olarak kentte Sakarya Caddesi'ndeki Demir Apartmanı'nın enkazında Emine (6) ve Feyza Atçeken'in (8) kardeşlerin olduğunu fark etti. Uzun uğraşlar sonucu ekiplerce bulundukları yerden 67 saat sonra kurtarılan Atçeken kardeşler sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

64 SAAT SONRA ENKAZDAN ÇIKARILAN KÜÇÜK NİSA: ARTIK GÖZÜMÜ AÇABİLİR MİYİM

Giresun, Bulancak ve Espiye Belediyesi itfaiye görevlilerince Kahramanmaraş'ta yıkılan bir binanın enkazında yapılan çalışmalarda, ses geldiği tespit edildi. Ekipler uzun süren çalışmanın ardından 8 yaşındaki Nisa'ya sağ olarak ulaştı. Enkaz altından 64 saat sonra kurtarılan Nisa, sağlık görevlilerince hastaneye götürüldü. Görüntüde ekipler Nisa ile sohbet ediyor. Ekiplerden bir kişi, "Nisacığım ben seni alacağım. Geri gel. Gelemiyor musun? Ben sana yardım edeceğim.? Aferin sana." diye sesleniyor.
Enkazdan çıkarılan Nisa, "Artık gözümü açabilir miyim?" diye görevlilere sesleniyor.