Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arafat'ta Vakfe duası yapıyor

Son dakika haberine göre Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arafat'ta Vakfe duası yapıyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arafat'ta Vakfe duası yapıyor
27-06-2023 13:33
Google News

Türk hacı adaylarının Arafat'a intikali başladı

GALERİNİN DEVAMI <p>Diyanet <a href=İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının "2023 Hac Organizasyonu" kapsamında Mekke'deki "Aziziye 1, 2, 3, Şişe ve Merkeziye" bölgelerindeki servis ekip başkanlarına çevrim içi bağlanarak, hacı adaylarının Arafat'a taşınması talimatını verdi.

"><p>Bağlantı <a href=sırasında "Cenabıhak şu anda Arafat yolculuğuna çıkacak bütün hacılarımıza kolaylıklar nasip eylesin" temennisinde bulunan Erbaş, "Şu an itibarıyla Mekke'de bulunan 88 bin 430 hacı adayımızın Arafat intikalini başlatıyoruz, Cenabıhak hayırlı uğurlu eylesin.

"><p>Arafat'a sağlıklı, problemsiz, sıkıntısız bir <a href=şekilde çıkıp, vakfelerini yapıp, dönmelerini nasip eylesin inşallah. Hepinize kolaylıklar diliyorum. Sizleri Allah'a emanet ediyorum." ifadelerini kullandı.

"><p>Hac farizasını <a href=yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'da bulunan hacı adaylarının haccın en önemli rükünlerinden olan Arafat'a intikali başladı.

">

Haccın en önemli rüknü olan vakfe için Arafat'ta bulunan hacı adayları, Hazreti Adem ile Hazreti Havva'nın yeryüzünde buluştuğu ve ilk tövbenin kabul edildiği Cebel-i Rahme'de.

Mekke'ye yaklaşık 25 kilometre mesafedeki Arafat bölgesine akşamdan itibaren ulaşan hacı adayları geceyi Kur'an-ı Kerim okuyup dua ederek geçiriyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arafat'ta Vakfe duası yapıyor.

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et