Ekonomi

'Doktor Para'dan Türkiye açıklaması: Kendi ölçtüğü enflasyon rakamını açıkladı

Ekonomi - Para Doktoru lakaplı ABD'li ekonomist Prof. Dr. Steve Hanke'den Türkiye enflasyonu hakkında yeni bir tweet daha geldi.

'Doktor Para'dan Türkiye açıklaması: Kendi ölçtüğü enflasyon rakamını açıkladı
14-08-2024 14:43
14-08-2024 14:44
Google News

ESHAHABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in uyguladığı sıkı para politikaları, finansal göstergelerde iyileşme sağlarken, Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) düşüş gösterdi. Aynı zamanda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın rezervlerinde yaşanan toparlanma, Moddy's gibi uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesi için uygun bir zemin oluşturdu.

Yıllık enflasyonda düşüş başlarken 'Doktor Para' adıyla tanınan John Hopkins Üniversitesi Uygulamalı Ekonomi Profesörü ünlü ABD'li ekonomist Steve Hanke'den Türkiye açıklaması geldi.

'DOKTOR PARA' BEKLEDİĞİ ENFLASYONU AÇIKLADI

Daha önce TÜİK'in açıkladığı yıllık enflasyon oranı olan %71.6'nın çok altında bir enflasyon oranı ölçümlediğini belirten ünlü ekonomist Prof. Dr. Steve Hanke, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün Türkiye'nin enflasyon oranını yıllık %26,9 olarak ölçüyorum. TÜRKİYE TOPARLANMA YOLUNDA" ifadelerini kullandı.

STEVE HANKE KİMDİR?


Johns Hopkins Üniversitesi'nde uygulamalı ekonomi profesörü olan Hanke, Çin'den ABD'ye kadar geniş bir coğrafyada birçok kuruluşun danışmanlığını yapmış ve çeşitli kurullarda yer almıştır. Reagan döneminde Ekonomi Danışma Konseyi’nde görev almış ve Litvanya, Karadağ, Bulgaristan, Venezuela, Endonezya gibi birçok ülkeye danışmanlık hizmeti vermiştir. Piyasalar tarafından açıklamaları dikkatle takip edilen bir isimdir. Kendisi, dünyanın en etkili ekonomistlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

#TurkeyWatch:

Today, I measure Turkey's inflation rate at 26.9%/yr.

TURKEY IS ON THE ROAD TO RECOVERY. pic.twitter.com/AdljdfASTc

— Steve Hanke (@steve_hanke) August 14, 2024#ESHAHABER.COM.TR


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ