Dünya

Donald Trump suikastçısının aylar önce yazdığı mektup ortaya çıktı: 'Sevgili dünya...'

Donald Trump'a yönelik ikinci suikast girişimine ilişkin saldırganın aylar önce yazdığı bir mektup ortaya çıktı.

Donald Trump suikastçısının aylar önce yazdığı mektup ortaya çıktı: 'Sevgili dünya...'
24-09-2024 15:03
Google News

58 yaşındaki şüpheli Ryan Wesley Routh'un aylar önce yazdığı mektupta, “Sevgili dünya, bu, Donald Trump’a yönelik bir suikast girişimiydi ama sizi hayal kırıklığına uğrattım" ifadeleri yer alıyor.

ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump'ın uğradığı ikinci suikast girişiminin şüphelisinin yazdığı mektup ortaya çıktı. Ryan Wesley Routh'un aylar önce yazdığı mektupta, suikast girişimini anlattığı ve Trump'ın başına ödül konulmasını teklif ettiği aktarıldı.

Routh'un 'tüm dünyaya hitaben' el yazısıyla yazılmış mektubunda şu ifadeler yer alıyor:

“Sevgili dünya, bu, Donald Trump’a yönelik bir suikast girişimiydi ama sizi hayal kırıklığına uğrattım. Elimden gelenin en iyisini yaptım ve toplayabildiğim tüm cesareti gösterdim. Şimdi işi bitirmek size kalmış; işi kim tamamlayabilirse ona 150 bin dolar vereceğim."

Routh'un söz konusu mektubu, suikast girişiminden birkaç ay önce kimliği açıklanmayan bir tanığın evine bıraktığı belirtildi. İddianameye göre, mektubun bulunduğu kutunun içerisinde ayrıca mühimmat, yapı malzemeleri ve dört telefon da yer alıyordu. Ayrıca, Adalet Bakanlığı’ndan pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, 58 yaşındaki Routh’un aracında Donald Trump’ın programına ilişkin tarih ve yer listesi de bulundu.

TRUMP'A YÖNELİK İKİNCİ SUİKAST GİRİŞİMİ

15 Eylül'de eski başkan Florida'da golf oynarken bölgede silah sesleri duyulduğu ihbarı yapılmıştı. Seçim kampanyasını yürüten ekibi de Trump golf sahasında olduğu sırada, 'yakınlarında' silah sesleri duyulduğunu ve durumunun iyi olduğunu söylemişti.

Olayla ilgili bölgedeki güvenlik birimleri, FBI ve Gizli Servis bir basın toplantısı düzenledi. Gizli Servis, Trump'ın golf sahasındayken, sorumlu ajanlarının, bir ucu çalılıklardan dışarı çıkmış bir tüfek gördüğünü ve hızla buraya ateş açtığını açıkladı. Federal yetkililerin aktardığı cep telefonu kayıtlarına göre, şüpheli yaklaşık 12 saattir çitin halka açık tarafında gizleniyordu.

Şüphelinin görüldüğü çalılıktan dürbünlü bir AK-47 tipi tüfek, iki sırt çantası ve bir GoPro kamera ele geçirildi. Yerel güvenlik birimleri Trump'ın, o sırada silahlı adamdan yaklaşık 250-550 metre uzağında olduğunu söyledi. Gizli Servis'in silahı görür görmez müdahale etmesiyle ilgili Bölge Şerifi Ric Bradshaw, "Gizli Servis tam olarak yapılması gerekeni yaptı" dedi.

Olay yerinden siyah bir Nissan ile kaçan şüpheli, görgü tanıklarının yardımıyla bulundu ve gözaltına alındı. Şüphelinin olay sırasında ateş etmediği kaydedildi.

KULAĞINDAN YARALANMIŞTI

Trump, bundan haftalar önce de seçim mitingi sırasında kürsüde konuşurken silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda mitinge katılan bir kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmış, ABD Gizli Servisi saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. FBI, saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamış, incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu duyurmuştu.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray618+15
2Fenerbahçe613+9
3Beşiktaş513+7
4Samsunspor612+4
5Başakşehir FK510+4
6Göztepe59+5
7Eyüpspor69+3
8Konyaspor68-1
9Sivasspor68-1
10Antalyaspor68-3
11Kasımpaşa66-2
12Alanyaspor66-3
13Bodrum FK66-4
14Trabzonspor550
15Gaziantep FK54-3
16Çaykur Rizespor64-11
17Kayserispor53-4
18Hatayspor62-6
19Adana Demirspor61-9
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ