Gündem

Dünya Dostluk Günü'nde Filistin unutulmadı

Dünya Dostluk günü kapsamında, Deniz Feneri ve Genç İyilik ekibinin düzenlediği organizasyonda Filistinli öğrencilerle bir araya gelindi. Deniz Feneri Yönetim Vekili Recep Koçak ve katılımcılar Haber 7'nin sorularını yanıtladı.

Dünya Dostluk Günü'nde Filistin unutulmadı
28-07-2024 14:38
Google News

HABER 7-ÖZEL

Deniz Feneri Derneği, 30 Temmuz Dünya Dostluk Günü kapsamında Filistinli öğrenciler ile bir araya geldi. Deniz Feneri ve Genç İyilik ekibinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Filistin ile ilgili yapılan çalışmalardan bahsedildi. 

Deniz Feneri Derneği'nin merkezinde gerçekleşen programda konuşma yapan Deniz Feneri Derneği Vekili Recep Koçak, Dünya Dostluk Günü vesilesiyle bir grup Filistinli genç ve aileyi misafir etmek istediklerini aktardı.

Derneğin 1998 yılında kurulduğundan bahseden Koçak, yurt dışı faaliyetlerine başlar başlamaz Filistin'de yardım çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirterek "Özellikle Gazze bölgesinde uzun yıllardan beri çeşitli projeleri hayata geçiriyoruz." açıklamasında bulundu.

KÜFÜR TEK MİLLET

1917'de Filistin topraklarının İngiliz işgaliyle Osmanlı topraklarından ayrıldığını hatırlatan Koçak, "Ekim 2023'ten beri bu acılar yeni boyut kazandı. Gazze'de bütün dünyanın gözü önünde soykırım, büyük zulüm devam ediyor ve biz küfrün tek millet olduğunu tekrar tekrar her gün her saat yaşıyoruz." dedin.

Koçak, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Amerikan Senatosu'nda alkışlanmasını hatırlatarak "Daha geçtiğimiz günlerde Amerikan Senatosu'nda İsrail Başbakanı, katil başbakan, konuşma yaparken Amerikalı senatörler ellerini patlatırcasına alkışlıyorlardı. Bir saatlik konuşmada altmışa yakın alkış vardı. Bu bize bir şey gösteriyordu. Evet, küfür tek millet ve küfür bir dayanışma halinde. Küfür kendi katillerini ödüllendiriyor, teşvik ediyor, devam et diyor, biz senin yanındayız diyor. Bu Gazze'deki direnişten biz Müslümanların alacağımız büyük dersler var. Aynı direnişi, aynı dayanışmayı, aynı birleşmeyi, güç birleştirmesini bizim ortaya koymamız gerekiyor." sözlerine yer verdi.

Yönetim Vekili Koçak, Gazze'deki direnişin, dökülen her damla kanın küfrün sonunu getireceğine ve bu durumun Müslüman aleminin uyanmasına vesile olacağına inandığını belirtti.

Haber 7'nin sorularını yanıtlayan Recep Koçak, Filistin'de temel yaşam gereksinimi olan ihtiyaçların devam ettiğini söyledi. Refah Sınır Kapısı'nın kapalı olması nedeniyle yardım malzemelerini farklı güzergah üzerinden gönderdiklerini kaydeden Koçak, Müslümanları uyanmaya davet etti. Aynı zamanda bu katliamın, birçok gayrimüslimin Müslüman olmasına vesile olabileceğini kaydetti.

SADECE HABERLERDEN BİLGİ ALABİLİYORLAR

Programa katılan Filistinli Muhammed Aljbour ve Abdurrahman Alhimdiat ise Türkiye'ye geldikleri zamandan bu zamana kadar yaşadıklarından bahsettiler. Zor süreçlerden geçtiklerini aktaran gençler, Türkiye'yi dost ülke gördüklerini dile getirdi.

Abdurrahman Alhimdiat, Filistin'de kalan sevdikleri için sadece haberleri takip ederek bilgi edinebildiğini aktardı. Sahnede yaptığı konuşmada Alhimdiat, İsrail'in 9 aydır gerçekleştirdiği saldırlarda ailesinde şehit ve gazi olmayan hiç kimsenin kalmadığını aktardı. Alhimdiat, ailesini ve dostlarını sevdiğini, bu günlerin biteceğini söylediği anlar ise Filistin'de birçok kişinin zor şartlar altında hayatta kalmaya çalıştığını bir kez daha hatırlattı.

Sanatçı Murat Bozkurt’un katıldığı program, Gazze ezgileri ve ilahiler söylenerek tamamlandı.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ