Politika

Dünya Erdoğan'ı konuşuyor: Büyük meydan okuma!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM hitabı dünya basınında geniş yer buldu. Erdoğan'ın İsrail'e yönelik sözleri Amerikan ve Avrupa medyasında ilk sayfalardan aktarıldı.

Dünya Erdoğan'ı konuşuyor: Büyük meydan okuma!
25-09-2024 07:42
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta kritik görüşmeler!

GALERİNİN DEVAMI <p>Cumhurbaşkanı <a href=Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere geldiği New York'ta, temaslarını sürdürüyor.

"><p><span data-style=BAŞKAN ERDOĞAN, UCM BAŞSAVCISI KHAN'I KABUL ETTİ


Erdoğan, Türkevi'nde, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan ile görüştü. Erdoğan'ın kabulü, basına kapalı gerçekleşti.

"><p>Erdoğan, basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Khan'a AA'nın hazırladığı, İsrail'in Gazze'de işlediği suçları belge niteliğindeki fotoğraflarla gözler <a href=önüne seren "Kanıt" (The Evidence) ile savaş ve insanlık suçlarının kanıtlarını insan hikayeleri üzerinden ele alan "Tanık" kitaplarının genişletilmiş güncel baskısını verdi.

"><p><span data-style=İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDAN ERDOĞAN'IN UCM BAŞSAVCISI KABULÜNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

İletişim Başkanlığından yapılan açıklama şu şekilde:

"><p><em>İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York'taki Türkevi'nde Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan'ı kabul etti.

"><p><em>Cumhurbaşkanı <a href=Erdoğan görüşmede, İsrail'in Gazze'de bir soykırıma imza attığını vurgulayarak, Netanyahu yönetiminin uluslararası hukuku ve insan haklarını çiğnemekten çekinmediğini, kendilerini durduracak bir güç olmadığı yanılgısıyla pervasız bir biçimde katliamlarına yenilerini eklemek için planlar yaptıklarını ifade etti.

"><p><em>İsrail'in işlediği suçların hesabını vermesi gerektiğini, uluslararası hukuka <a href=olan güveni korumak için İsrail'e yönelik Uluslararası Ceza Mahkemesinde açılan soykırım davasının sonuçlanmasının ve soykırım suçlularının hak ettiği cezaları almasının son derece önemli olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'nin soykırım suçunun somut kanıtlarla tespiti için elinden gelen gayreti göstermeye devam edeceğini kaydetti."

"><p><span data-style=KUVEYT VELİAHT PRENSİ ŞEYH SABAH KHALED AL-HAMAD AL-SABAH


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah'ı kabul etti.

"><p>Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta <a href=bulunan Erdoğan, Türkevi'nde temaslarını sürdürüyor.

"><p>Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Al-Sabah'ı kabulü basına kapalı gerçekleşti.</p><p><span data-style=CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KUVEYT VELİAHT PRENSİ AL-SABAH'I KABULÜNE ILİŞKİN AÇIKLAMA


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Kuveyt'in ekonomiden savunma sanayisine kadar birçok alanda gelişim gösteren ilişkilerini ilerletmek için gayretlerin artarak süreceğini belirtti.

"><p>Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York'taki Türkevi'nde, Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Khaled al Hamad al Sabah'ı kabul etti.</p><p> </p><p>Görüşmede, Türkiye ile Kuveyt ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel meseleler değerlendirildi.</p><p>Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Kuveyt'in ekonomiden savunma sanayisine kadar birçok alanda gelişim gösteren ilişkilerini ilerletmek için gayretlerin artarak süreceğini belirtti.</p><p>Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in <a href=Filistin ve Lübnan'daki saldırılarının bölge için bir tehdit teşkil ettiğini, İsrail'in uluslararası hukuk ve insan hakları ihlallerinin sona erdirilmesi için İslam dünyası başta olmak üzere tüm insanlığın gayretlerini artırmasının son derece önemli olduğunu, İsrail'in er ya da geç işlediği suçların hesabını hukuk önünde vereceğini söyledi.

"><p><span data-style=CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, İRAN CUMHURBAŞKANI MESUT PEZEŞKİYAN İLE GÖRÜŞTÜ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan ile görüştü.

"><p>Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Erdoğan, Türkevi'nde temaslarını sürdürüyor.</p><p>İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Erdoğan’la görüşmek üzere Türkevi'ne geldi. Pezeşkiyan'ı girişte <a href=MİT Müsteşarı İbrahim Kalın karşıladı.

"><p>Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Pezeşkiyan ile <a href=görüşmesi basına kapalı gerçekleşti.

"><p><span data-style=Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile görüştü


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir araya geldi.

"><p>Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Erdoğan, Türkevi'nde temaslarını sürdürüyor.</p>

"Gazze dünyanın en geniş kadın ve çocuk mezarlığı oldu"

New York Times Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerine ilk sayfasında yer verdi. Gazetede, Erdoğan'ın 20 dakika boyunca Tel Aviv yönetimini sert biçimde eleştirdiğini vurgulandı. 

Reuters haber ajansı, Erdoğan'ın BM ve Batı değerlerinin Gazze'de öldüğü sözlerine manşette yer verdi. 

Politico gazetesi Erdoğan'ın Netanyahu'ya yönelik eleştirilerini ön plana çıkardı.

Haberin başlığında da, Cumhurbaşkanı'nın "70 yıl önce Hitler nasıl durdurulduysa, bugün de Netanyahu öyle durdurulmalı" sözü kullanıldı.

Alman gazeteleri de Erdoğan'ın Netanyahu ve Hitler benzetmesini ön plana taşıdı.

Die Welt, Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler üyesi ülkelere dönüp, "İsrail'in soykırım yapıyor" dediğini yazdı. Erdoğan'ın, "Netanyahu, Hitler gibi durdurulmalı" ifadesini de aktardı.

Sırp haber ajansı Politika, 'Erdoğan Netanyahu'yu bir kez daha Hitler'e benzetti' dedi.

Hırvat devlet televizyonu HRT, Cumhurbaşkanı'nın 'İsrail'i Durdurun' çağrısını izleyicileriyle paylaştı.

"BÜYÜK MEYDAN OKUMA"

Ve Yunan medyası....

Erdoğan'ın tüm ülkeleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımaya davet ettiğine dikkat çekildi.

Devlet Televizyonu ERT de, Yunan gazeteleri de ayrı konuya vurgu yaptı. Ta Nea, "Erdoğan'ın büyük meydan okuması" başlığını kullandı.

"Katledilen gazeteciler sizin meslektaşınız değil mi?"
Konuşması sık sık alkışlarla kesilen, uluslararası basının ilgiyle izlediği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünya medyasına da mesajı vardı.

"Ey uluslararası basın kuruluşları, İsrail'in canlı yayında katlettiği, ofislerini bastığı gazeteciler sizin meslektaşınız değil mi?" 

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray618+15
2Fenerbahçe613+9
3Beşiktaş513+7
4Samsunspor612+4
5Başakşehir FK510+4
6Göztepe59+5
7Eyüpspor69+3
8Konyaspor68-1
9Sivasspor68-1
10Antalyaspor68-3
11Kasımpaşa66-2
12Alanyaspor66-3
13Bodrum FK66-4
14Trabzonspor550
15Gaziantep FK54-3
16Çaykur Rizespor64-11
17Kayserispor53-4
18Hatayspor62-6
19Adana Demirspor61-9
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ