Dünya

Dünyanın gözü önünde söyledi! Binyamin Netanyahu'nun ABD'deki yalanı ortaya çıktı

26 Mayıs'ta sivillerin sığındığı Refah'ta büyük bir katliama imza atan ve Refah'a hala bomba yağdıran İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresinde yaptığı konuşmada “Refah'ta neredeyse hiç sivil öldürülmedi.” yalanını söyledi.

Dünyanın gözü önünde söyledi! Binyamin Netanyahu'nun ABD'deki yalanı ortaya çıktı
25-07-2024 14:42
Google News

  HABER7

Dünya dün akılalmaz bir olaya daha şahitlik etti. 7 Ekim'den bu yana Gazze'yi yerle bir eden tüm savaş suçlarını işleyerek 40 bine yakın insanın ölümüne 100 bine yakın insanın ise yaralanmasına neden olan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Washington'da ABD Kongresi'nde ağırlandı. 

REFAH YALANI

ABD Kongresi dışında binlerce kişi tarafından protesto edilen ancak ABD Kongresi'nde dakikalarca devam eden alkışlarla karşılanan Netanyahu, yaptığı konuşmada birçok yalanı da birbiri ardına sıraladı. Netanyahu yaptığı konuşmada milyonların gözü önünde “Refah'ta neredeyse hiç sivil öldürülmedi.” iddiasında bulundu. İşgalci İsrail güçleri hala aralıklarla sivillerin sığınağı haline gelen Refah'ı bombalarken Netanyahu'nun söylediği yalan Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından bir kez daha ifşa edildi.

DMM'den yapılan açıklamada İşgalci İsrail’in Uluslararası Adalet Divanı'nın 24 Mayıs'ta aldığı tedbir kararına rağmen 26 Mayıs’ta Refah'taki güvenli bölgeye yaptığı ve 45 kişinin hayatını kaybettiği 249 kişinin de yaralandığı saldırı hatırlatıldı. 

DMM'nin açıklamasında "Saldırının hemen ardından kaydedilen görüntülerde de çok sayıda sivilin hedef alındığı görülmektedir. İsrail Başbakanı Netanyahu, Refah kentinde gerçekleştirilen saldırıyı “trajik hata” olarak niteleyerek sivillerin vurulduğunu kabul etmiştir. Ayrıca Refah dahil Gazze'nin birçok bölgesinde İsrail'in saldırıları ve yardımları engellemesi nedeniyle temel gıda ihtiyaçları ve tıbbi yardıma erişemeyen birçok bebek ve yetişkin hayatını kaybetmektedir." denildi. 

BM'NİN REFAH AÇIKLAMASI

İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırı uluslararası baskıların ardından Binyamin Netanyahu tarafından "trajik bir hata” olarak kabul edilmişti. Birleşmiş Milletler ise yaptığı açıklamada Refah'ta 45 kişinin öldürüldüğü saldırı 'hata denilerek savuşturulamaz' ifadelerini kullanmıştı. BM'nin Filistinli mültecilere yardım kuruluşu UNRWA'dan Sam Rose, böylesi bir sivil kayba yol açan saldırının "hata denilerek savuşturulamayağını" söyledi.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ