Dünya

Düşük rütbeli İsrailli askerler, Hamas'ın 7 Ekim'de saldıracağını söylemiş

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'deki operasyonun, üst düzey İsrailli yetkililere haftalar önce, 'Hamas saldıracak' şeklinde detaylı bir rapor halinde sunulduğu ortaya çıktı.

Düşük rütbeli İsrailli askerler, Hamas'ın 7 Ekim'de saldıracağını söylemiş
24-11-2023 09:08
Google News

İngiliz Financial Times gazetesine konuşan yetkililer, "7 Ekim'deki saldırıdan haftalar önce üst düzey istihbarat yetkililerine detaylı bir rapor sunuldu." dedi. İsrailli istihbarat yetkililerinin ise, bu rapor hakkında, "Hayali bir senaryo." dediği öğrenildi.

Gazeteye konuşan ve ismini açıklamayan iki kaynak, İsrail'in Gazze sınırında nöbet tutan ve çoğu kadın olan askerlerin, sınır bölgesini çevreleyen elektronik çitin yakınında toplanan video ve diğer verileri sürekli izleyip analiz ettiklerini ve saldırıdan haftalar önce güney komutanlığındaki en yüksek rütbeli istihbarat subayına ayrıntılı bir rapor gönderdiklerini söyledi.

Uyarının içeriği hakkında doğrudan bilgi sahibi olan kişi, raporun güvenli bir iletişim sistemi kullanılarak gönderildiğini ve Hamas'ın çeşitli yerlerdeki sınır karakollarını havaya uçurmak, İsrail topraklarına girmek ve kibbutzim'leri ele geçirmek için eğitim aldığı da dahil olmak üzere özel uyarılar içerdiğini söyledi.

Gazeteye konuşan bir diğer kaynak ise, alt rütbeli askerlerin ayrıca, Hamas'ın rehine alma provası yaptığını gösteren birkaç videoyu analiz ettiklerini ve bir saldırının yakın olduğunu hissettiklerini söylediğini aktardı.

Financial Times'a konuşan kaynaklar, uyarıların düşük rütbeli askerlerden gelmesi sebebiyle ordunun harekete geçmediğini aktardı.

Konuyla alakalı iddiaları İsrail ordusuna soran Financial Times, şu cevabı aldı:

"Generallerimiz ve askerlerimiz katı bir şekilde Hamas'ı yenme görevine odaklanmış durumda. Savaştan sonra kapsamlı bir soruşturma başlatılacaktır."


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ