Teknoloji

Elon Musk ve Twitter arasındaki davanın görüleceği tarih belli oldu

Haber 7 - Elon Musk'ın Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma anlaşmasını tek taraflı feshetmesinin ardından açılan davanın tarihi belli oldu. Hakim davanın bir an önce çözülmesi gerektiğini belirterek davanın görülmesi için ekim ayını uygun gördü.

Elon Musk ve Twitter arasındaki davanın görüleceği tarih belli oldu
20-07-2022 09:59
Google News

Sosyal medya devi Twitter'ın 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını fesheden Tesla ve SpaceX'in şirketlerinin sahibi Elon Musk'a açtığı davaya ilişkin önemli bir karar verildi.

Twitter'ın Musk'a karşı açtığı davada ilk duruşma, Delaware Eyaleti'ndeki Chancery Mahkemesi'nde yapıldı.

Duruşmada, Twitter, halka açık bir şirket olarak geleceğine ilişkin belirsizlikten zarar görebileceğini savunarak davanın eylülde görülmeye başlamasını talep ederken, Musk'ın avukatları bu tarihin şubat veya sonrasına ertelenmesini istedi.

Hakim Kathaleen St. Jude McCormick, davanın bir an önce çözülmesi gerektiğini belirterek, ekim ayında görülmeye başlanmasına karar verdi.

TWİTTER VE ELON MUSK ARASINDA NE OLMUŞTU?

Twitter, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshettiği için Elon Musk'a geçen hafta dava açmıştı.

Musk'ın, sosyal medya şirketi Twitter'ı satın alma anlaşmasını birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek feshettiği 8 Temmuz'da bildirilmişti.

Twitter'dan anlaşmayı fesheden Elon Musk'a dava!Twitter'dan anlaşmayı fesheden Elon Musk'a dava!

Musk'ın avukatları, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yapılan bildirimde, Twitter'ın, şirketin iş performansı için önemli olan platformdaki sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine yanıt vermediğini veya yanıtlamayı reddettiğini belirtmişti.

Twitter'ın avukatı William Savitt tarafından Musk'ın avukatı Mike Ringler'e gönderilen mektupta ise Musk'ın anlaşmayı feshinin "geçersiz ve haksız" olduğu, bunun anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerin reddedildiği anlamına geldiği ifade edilmişti.

Musk'ın 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshetmesi sonrası Twitter'ın hisse değeri, nisanda yapılan hisse başına 54,2 dolarlık teklifin altına inmişti.