Ekonomi

Emekli albaydan ihracat başarısı: Dünyadan talep yağıyor!

Ekonomi - Emekli Hava Pilot Kurmay Albay Mehmet Ali Geçgel, ürettiği yumuşatmalık sistemlerini ihraç ederek Konya'da dış satımcı pozisyonuna geldi. Geçgel, "ürünlerimizi ilkin ABD, Avrupa ve Rusya kabil devletlere gönderiyoruz.' halinde izah yaptı.

Emekli albaydan ihracat başarısı: Dünyadan talep yağıyor!
12-08-2023 12:32
Google News

Konya'da tekaüt Hava Pilot Kurmay Albay Mehmet Ali Geçgel, endüstri sitesindeki işletmesinde faziletli tonajlı vesait düşüncesince yumuşatmalık sistemleri üretimi yapıyor.

Merkez Karatay ilçesinde Elit Sanayi Sitesi'ndeki işletmede yumuşatmalık sistemleri üreten 65 yaşındaki Geçgel, AA muhabirine, çocukluğunu bakır tornacılığı önleyen babasının dükkanında geçirdiğini söyledi.

İlk ve ortaöğreniminin peşi sıra dizge lisesinden izinli bulunduğunu özetleyen Geçgel, henüz sonradan gittiği Ankara'da otomobil mühendisliği eğitimini yarıda bırakıp Hava Harp Okulu'na girmeye adalet kazandığını dile getirdi.

HAVACILIKTA ÇEŞİTLİ ÜST DÜZEY GÖREVLERDE KATKI SAĞLADI

Geçgel, burada tayyare mühendisliği eğitimi de aldığını belirterek, "Hava bombalama pilotu adına Hava Kuvvetlerinde ayrı ayrı birliklere atandım. Test pilotluğu yaptım. Organizasyon eğitimlerine katıldım. Modernizasyon faaliyetlerini yürüttüm. Değişik yerlerde kumandanlık yaptım. F-100 bombardıman, F-4, F-16 harp uçaklarını kullandım. F-16 uçaklarının imtihan pilotluğunu yaptım. Değişik ağırşak ve operasyonlara katıldım. Uluslararası harekatlarda kumandanlık rolü üstlendim." niteleyerek konuştu.

Türk Hava Kuvvetlerinden 2001'de tekaüt bulunduğunu anlatım fail Geçgel, Türk Hava Yollarında da türlü kademelerde görevler üstlendiğini anlattı.

Geçgel, babasının mesleğini yürütme kılmak neredeyse kardeşleriyle sanayide üretime yöneldiklerini belirterek, şu halde konuştu:

"Tesis kurduk. Orada az buçuk sınama kazandık. Amerika'da 6 ay ağırşak gördüm. Bu iş enfrastrüktür gerektiriyor. Benim de buna ergonomik altyapım bulunduğu düşüncesince bu sistemi kurdum.

Baba mesleğini bitmeme ettirdim. Babam hakkıyla aşırı nitelikli ortak kişiydi doğrusu istihsal dair aşırı dobra şeyler verdi. Kendisi Konya'da façalı kornayı önleyen kişi. Biz de onun yöntemini izleme ediyoruz.

İşimi istekle yapıyorum ve ölünceye denli da bu işi yapacağım. Çok ağır ortak halde ihracatımız var. Amerika ve Avrupa'ya, başta Rusya'ya verim gönderiyoruz."

"KOMUTANIM" DİYEN DE VAR, "USTA" DİYEN DE

Atölyede çalışanlarla uzlaşma süresince olduğunu, işlerini muhabbet ve hürmet çerçevesinde yürüttüklerini dile getiren Geçgel, "Türkiye'de aşırı dobra imalatlar yapılabiliyor ancak disiplinli olunması lazım. Disiplinle hem aklık iş çıkıyor bununla beraber maruz lakırtı vaktiyle hesabına getiriliyor. 'Komutanım' diyen de var, 'usta' diyen de yalnız dışarıda başta 'komutanım' diyorlar. Herkesi seviyorum, onlara hürmet duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Geçgel, işletmede 20 kişiyi istihdam ettiklerini kaydederek, sektörde istihsal düşüncesince belgelendirmeyle altyapının önemine dikkati çekti.

Kaynak: HABER7.COM


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ