Teknoloji

En çok hangi partili, hangi sosyal medya uygulamasını kullanıyor! Açıklandı...

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından yapılan 'Sosyal medya uygulamalarından hangilerini kullanıyorsunuz?' araştırmasında birinci sırada yüzde 30.5 oranla Instagram yer aldı.Facebook ise yüzde 20.3 oranla ikinci sırada yer aldı.

En çok hangi partili, hangi sosyal medya uygulamasını kullanıyor! Açıklandı...
09-08-2024 16:47
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, 10-17 Temmuz 2024 tarihleri arasında İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Hatay, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin dahil 26 ilde 2 bin kişiyle bilgisayar destekli telefon yöntemiyle (CATI) yaptığı anket çalışmasında vatandaşlara, "Sosyal medya uygulamalarından hangilerini kullanıyorsunuz?" açık uçlu sorusunu yöneltti.

İLK SIRADA INSTAGRAM YER ALDI

Araştırmada Instagram yüzde 30.5’le ilk sırada gelirken, onu yüzde 20.3’le Facebook takip ediyor. Twitter yüzde 18.6 ile üçüncü sırada geliyor. Onu yüzde 14.0’la YouTube izlerken, TikTok da yüzde 7.4 oranla takip ediyor. 

PARTİLERİN SEÇMENLERİNİN SOSYAL MEDYA TERCİHLERİ 

Araştırmada, Partilere göre seçmenlerinin en çok hangi sosyal medya aplikasyonunu kullandığı da belli oldu. AKP, CHP, MHP, DEM Parti, İYİ Parti seçmeninin ilk tercihi Instagram oldu. Seçmeni en çok Instagram kullan ilk üç parti de sırasıyla İyi Parti, Dem Parti ve MHP. CHP seçmeni, en çok TikTok kullanan seçmen oldu.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ