Geleneksel Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan un helvası, birkaç temel malzemeyle kısa sürede hazırlanmaktadır. Oldukça pratik olan un helvası 30 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanıp servis edilebilir. Un helvasının tam kıvamında ve lezzetli olabilmesi için unun en az 20-25 dakika orta ateşte kavrulması gerekir. Un yeteri kadar kavrulmadığı takdirde un kokusu geleceğinden tam olarak istenen sonuç elde edilmeyebilir. Nermin Gül’ün pratik sunumuyla un helvası tarifi…
Muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Kolay ve pratik kadayıf pastası tarifi...
Un Helvası Malzemeleri:
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı sıvıyağı
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı iç ceviz ya da fıstık
Un Helvası Şerbeti Malzemeleri:
- 1,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Un Helvası Hazırlanışı: