En kolay incir uyutması tatlısı, ılık sütün incir yardımı sayesinde mayalanmasıyla yapılan, rafine şekersiz bir tatlı tarifidir. Geleneksel bir tatlı tarifi olan incir uyutması, üç malzemeden oluşmaktadır. Az malzeme yapılabilecek, en hafif ve sağlıklı tatlı tariflerinden bir tanesidir. İçerisinde rafine şeker kullanılmaması sizi yanıltmasın, kuru incirin tadı tüm tatlıya yetecektir.
En kolay incir uyutması yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi sütün ısınma derecesidir. Sütü ısıtırken yoğurt mayalama derecesini yani 35-42 C derece aralığında olmalıdır. Serçe parmağınızı içerisine soktuğunuzda yanmaması gerekmektedir. Sütün derecesini doğru ayarladığınız zaman dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise; incirler ver sütü birleştirildikten sonra oda sıcaklığında en az üç saat üzeri kapalı bir şekilde mayalandırmaktır. İncir sütü mayalayacak ve kıvamı muhallebi gibi olacaktır.
EN KOLAY İNCİR UYUTMASI KAÇ KALORİ
Bir porsiyon incir uyutması tatlısı yaklaşık 164 kaloriye tekabül etmektedir.
İşte on dakika da hazırlayabileceğiniz, enfes lezzeti ve rafine şekersiz en kolay incir uyutması tarifi…
EN KOLAY İNCİR UYUTMASI TARİFİ
6 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 10 DAKİKA
En kolay incir uyutması tarifi için malzemeler;
3 su bardağı süt,8 adet kuru incir,6 tatlı kaşığı iri çekilmiş ceviz içiEn kolay incir uyutması tarifi nasıl yapılır?
Kuru incirleri güzelce yıkayın ve suda bekletin.Sap kısımlarını ayırıp geri kalan kısmı küçük küçük doğrayın.Sütü ılık olana kadar ısıtın.Ilımış sütün içerisine incirleri ekleyerek rondodan geçirin.Pürüzsüz bir kıvam alan incir uyutması tatlınızı kâselere pay edin.Her kâsenin üzerine bir tatlı kaşığı ceviz koyun ve hafifçe içine bastırın.İncir uyutması tatlılarınızın üzerini kapatarak en az üç saat oda ısısında mayalandırın.Mayalanma işlemi gerçekleştikten sonra incir uyutması tatlınızı alıp buzdolabında kaldırın.Dilediğiniz soğukluğa geldiğinde servis edin.
Şimdiden afiyet olsun!
Editor : Eshahaber