Teknoloji

En ucuz elektrikli araç Citroen Ami'nin Türkiye'de satışı başladı

Haber 7 - Aralık ayında ülkemizde yalnızca kurumsal müşterilerin alabildiği Citroen Ami, sonunda bireysel müşterilere için de satışa sunuldu. %100 elektrikli olan araç küçüklüğü ve tasarımı ile dikkatleri üzerine çekiyor.

En ucuz elektrikli araç Citroen Ami'nin Türkiye'de satışı başladı
13-06-2022 11:44
Google News

Yaklaşık 6 aydır Türkiye pazarında yer alan Citroen Ami, ilk aşamada yalnızca kurumsal müşterilere satılıyordu. Bugünden itibaren ise Citroen Ami, bireysel müşterilere de satılacak.

Tamamen elektrikli sürüş özelliği ile çevre dostu bir ulaşım çözümü olan AMI, Fransızca'da arkadaş anlamına geliyor. AMI, trafiğin yoğun yaşandığı İstanbul gibi şehirler için tasarlanmış. Özellikle park konusunda sürücülere büyük kolaylık sağlıyor. Tamamen elektrikli olan araç bu sayede tamamen sessiz bir sürüş sağlıyor.


Citroen AMI'yi şarj etmek için yolcu kapısının içinde bulunan entegre kabloyu, standart bir prize (220 V), tıpkı bir akıllı telefon veya dizüstü bilgisayar gibi takmak yeterli oluyor. Sadece 3 saat içinde %100 şarj olabilen Citroen AMI, 70 kilometrelik bir menzile sahip. 

Araç ile en fazla saatte 60 km hıza izin veriliyor. Bu nedenle otoyol ve köprüleri, İstanbul'daki Avrasya Tüneli'ni kullanması yasak. Aracı kullanmak için B sınıfı ehliyet gerekiyor. Citroen AMI şu anda 219 bin liradan alıcı buluyor.