Politika

Endişeli gözlerle izlenen kurultay! CHP içinde rüzgar dindi mi?

Gazeteci Abdulkadir Selvi, CHP kurultayına ilişkin izlenimlerini yazdı. Yerel seçimlerde birinci çıkan partinin kurultayının daha coşkulu geçmesini beklediğini söyleyen Selvi, parti içi mücadeleye odaklanıldığını ifade etti.

Endişeli gözlerle izlenen kurultay! CHP içinde rüzgar dindi mi?
10-09-2024 10:07
Google News

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "CHP birinci parti olma özelliğini kaybetti mi" yazısında kurultaya ilişkin izlenimlerini yazdı. 

Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) tüzük değişikliklerinin görüşüleceği 20'nci Olağanüstü Kurultayı 6 Eylül'de Ankara'daki gerçekleşti.

Selvi yazsında, "31 Mart Yerel Seçimleri’nden birinci çıkan bir partinin kurultayının daha coşkulu geçmesini bekliyordum." dedi.

"47 yıl sonra yüzde 38 oy oranı ile CHP’nin birinci parti olduktan sonra kurultayda gümbür gümbür iktidara yürüyor havasının verilmesi lazımdı." diyen Selvi şunları söyledi:

"CHP’lilerin başı dikti. Bir kısmında ilk seçimde iktidara geliyoruz havası hâkimdi. Ama bir gerginlik vardı. Kılıçdaroğlu’nun kurultaya katılmaması nedeniyle bir moral bozukluğu yaşanıyordu. Önemli bir kısmının gözlerinde ‘Ne olacak, gerçekten biz iktidar olabilecek miyiz?’ endişesi hâkimdi. İktidara odaklanmak yerine parti içi mücadeleyle ilgililerdi."

"RÜZGAR KESİLMEYE BAŞLADI"

CHP'de yerel seçimlerde yakalanan rüzgarın kesilmeye başlandığını ifade eden Abdulkadir Selvi,  uyarılarını madde madde sıraladı:

1- Çünkü CHP yerel seçimlerde yakaladığı bu fırsatı değerlendiremedi. Halka ekonomiyi ben düzeltirim izlenimi veremedi.

2- Seçimlerden önce 6’lı Masa vardı. Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş’tan oluşan 4’lü Masa oluştu. Kılıçdaroğlu’nun kurultaya katılmaması partideki bölünmeyi netleştirdi.

3- SHP, 1989 yerel seçimlerinden zaferle çıkmıştı. Ancak İSKİ yolsuzluğu başta olmak üzere yaşananlar nedeniyle SHP, 1991 seçimlerinde hüsrana uğradı. CHP, 31 Mart Yerel Seçimleri’nden başarıyla çıktı.

CHP’den pis kokuların dört ay sonra gelmeye başladığını vurgulayan Selvi yazısında Ekrem İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu ziyaretinden de kulis bilgileri paylaştı:

"Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nu ziyaretinde Özgür Özel’in etrafındaki bazı isimlerin fütursuzca hareket ettiğinden şikâyet edip 'Bunlar bir yerde patlayacak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bize zarar verecek' demiş." 

MANSUR YAVAŞ’A KUMPAS MI KURULDU?

"CHP’nin yumuşak karnı cumhurbaşkanı adaylığı oldu." diyen Selvi, partideki rekabetin kurultaya yansıdığını vurgulayarak son olarak şunları yazdı: 

"Ekrem İmamoğlu mu olacak Mansur Yavaş mı yoksa Özgür Özel aradan sıyrılacak mı? Bütün mesele bu. Kurultayda bu konuda Mansur Yavaş’a bir tezgâh hazırlandığı ortaya çıktı. İmamoğlu 1 saati aşkın bir konuşma yaptı. Prompter de kullandığı konuşmasında ülke sorunlarına değindi. Bu konuyla ilgili ilk söyleyeceğimi sona sakladım." 

İmamoğlu'nun konuşması gizlendi: Yavaş'a 'şipşak' operasyonİmamoğlu'nun konuşması gizlendi: Yavaş'a "şipşak" operasyon

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ