Gündem

Erbaş, Yatılı Yaz Kur'an Kursu Kapanış Programı'nda konuştu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 'Yavrularımızın hem Kur'an-ı Kerim ve asliye dini bilgiler dalında bilim kazanmalarını bununla beraber kültürel, sosyal, dini ve ahlaki değerler ekseninde çıkarlarını geliştirmelerini hedefliyoruz' dedi.

Erbaş, Yatılı Yaz Kur'an Kursu Kapanış Programı'nda konuştu
31-07-2023 10:32
Google News

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yatılı Yaz Kur'an Kursu programları çerçevesinde evlatların hem Kur'an-ı Kerim ve asliye dini bilgiler dalında bilgi, şuur ve maharet kazanmalarını aynı zamanda kültürel, sosyal, dini ve ahlaki değerler ekseninde çıkarlarını geliştirmelerini hedeflediklerini bildirdi.

Büyük Çamlıca Camisi Konferans Salonu'nda planlı Yatılı Yaz Kur'an Kursu Kapanış Programı'nda Kur'an-ı Kerim okundu.

Erbaş, buradaki konuşmasında, öğrencilerle ortak arada olmaktan ve onları konuk etmekten şişman sevinme duyduğunu söyledi.

En berhudar bulunduğu anların gençlerle ortak arada bulunduğu vakitler bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Erbaş, "Sevgili Peygamberimiz ortak hadislerinde, 'Bir ihtisas ki onda Kur'an yoktur, o yıkı ortak eve benzer. Bir ihtisas ki onda Kur'an vardır, o ihtisas bayındır ortak eve şu demek oluyor ki çoğalan erinçli ortak eve benzer.' buyurmuştur. Sizler yaz Kur'an kurslarında o neşeli, huzurlu, erinç sesleriyle adeta kullanmakta olanları berhudar fail o ev kadar olacaksınız. Sevgili gençler, hepimiz Allah Resul'ünün bu hadisinden aldığımız ilhamla geleceğimizin teminatı siz yavrularımıza gelişigüzel daim, yüksek kitabımız Kur'an-ı Kerim'i öğretmenin, Peygamber Efendimizin faik ahlakını tanıtmanın ve onun uğrunda ortak sahn modeli arz etmenin gayreti içerisindeyiz." sanarak konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı yerine eksiksiz il ve kaza müftülükler ile 90 bin camide bitmeme fail yaz Kur'an kurslarına himmet sağlayan tahminî 150 bin hocayla bu gayretin içinde olduklarına dikkati çeken Erbaş, bu iyilikle türlü programlar düzenlediklerini ve evlatları Kur'an-ı Kerim'in yağmur iklimiyle buluşturduklarını kaydetti.

Erbaş, 2017'den buyana makbul programın da bunlardan çabucak birisi olduğuna yer vererek "Bu izlence çerçevesinde yavrularımızın hem Kur'an-ı Kerim ve asliye dini bilgiler alanındaki bilgi, şuur ve maharet kazanmalarını aynı zamanda kültürel, sosyal, dini ve ahlaki değerler ekseninde çıkarlarını geliştirmelerini hedefliyoruz. İşte ahit hakeza ortak programın hitamındayız." ifadelerini kullandı.

"BÖLGEDEKİ DEPREMZEDE YAVRULARIMIZA YÖNELİK ÖZEL BİR PROGRAM GERÇEKLEŞTİRDİK"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ülkede yaşanmış olan şişman depremler nedeniyle bölgedeki depremzede küçüklere müteveccih hususi izlence gerçekleştirdiklerini anlattı.

Bu şümullü programdaki en asliye amaçlarının evlatların dini öğrenimlerine kösemenlik etmek, maneviyat düzeylerini arttırmak ve onları içsel manada destekleyerek depremin ezici etkilerini az buçuk dökmek bulunduğunu vurgulayan Erbaş, depremden henüz baş döndürücü etkilenen Hatay ve Kahramanmaraş'ta mevcut öğrenciler düşüncesince Ankara'da, Adıyaman ve Malatya'da mevcut öğrenciler düşüncesince ise İstanbul'da kız ve rical düşüncesince değişik yurtlarda 4 hafta devamlı leyli yaz Kur'an kursu düzenlediklerini söyledi.

Yaz Kur'an kurslarında öğrencilerin Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendiğini ve Hazreti Muhammed'i tanıdığını belirten Erbaş, "Sevgili çocuklarımız, bulunmaz öğrencilerimiz, sizler, bizim en kalburüstü varlığımız, milletimizin yarınlara müteallik ümidisiniz. Bu nedenden sizlerle Kur’an kurslarımızın ve camilerimizin içsel atmosferinde buluşmak, bizim düşüncesince en şişman bahtiyarlıktır. Bu buluşmamızın, sizler düşüncesince de şişman ortak okazyon bulunduğunu düşünüyorum. Sizin düşüncesince acemi fırsatların ve güzelliklerin kapılarını açtığına inanıyorum." dedi.

Erbaş, öğrencilerin burada geçirdikleri müddette Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenmenin beraberinde ayrımlı işlik emekleri cihetiyle henüz güzel, müfit ve kalburüstü şeyler öğrendiklerini, kıraat saatleri, film saatleri ve ağırşak dışı etkinliklerle çalgılı çağanaklı ve doğurgan zaman geçirdiklerini kaydetti.

Büyük ortak kıyamet yaşandığını ve güç senelerden geçildiğini anlatım eden Erbaş, "Bizim inancımızda ümitsizliğe arazi yoktur. İnanıyoruz ki gelişigüzel bata çıka bu arada birçok kolaylıklar vardır. Her sıkıntının peşinde birçok güzellikler vardır. Hamdolsun milletimiz ve devletimiz büyüktür. Beraberce topu topu zorlukların üstesinden geleceğiz." halinde konuştu.

ERBAŞ ÇOCUKLARLA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ile Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Dr. Kerim Şükrü meşhur de katıldı.

Sinevizyonda gösterilerek türkü dinletisi meydana getirilen programda Prof. Dr. Erbaş'a öğrenciler çeşidinden armağan arz edildi.

Prof. Dr. Erbaş, kursa eklenmiş olan çocuklarla anı fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: HABER7.COM


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ