Gündem

Erdoğan'ın desteğiyle ameliyat olmuştu: 9 yaşındaki Ada okula başladı

Bitlis'te, 'Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Toplu Açılış Töreni'nde açtığı 'Göz ameliyatıma destek ol Tayyip dede' yazılı pankartla Erdoğan'dan yardım isteyen ve ameliyat olan 9 yaşındaki Ada, sağlığına kavuştu.

Erdoğan'ın desteğiyle ameliyat olmuştu: 9 yaşındaki Ada okula başladı
25-09-2024 12:42
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti: Pakistanlı yapışık ikizler Türkiye'de ayrıldı!

GALERİNİN DEVAMI <p>Cumhurbaşkanı <a href=Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Pakistan'dan Türkiye'ye getirilen yapışık ikizler, başarılı bir operasyon geçirdi.

"><p>Pakistanlı Mirha ve Minal, <a href=Eylül 2023'te başlarından yapışık şekilde dünyaya geldi. Yaşadıkları ülkede evlatlarına tedavi imkanı bulamayan ailenin yardım çığlığına Türkiye kayıtsız kalmadı.

"><p>Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapışık ikizleri ayırma operasyonlarıyla tanınan Londra'daki pediatrik beyin cerrahı Prof. Dr. Noor Ul Owase Jeelani'nin <a href=kendisine ulaşarak bebeklerin durumunu anlatması üzerine, siyam ikizlerinin tedavi için Türkiye'ye getirilmesi talimatını verdi.

"><p>Sağlık Bakanlığının yürüttüğü organizasyonla mayıs <a href=ayında Ankara'ya getirilerek Bilkent Şehir Hastanesinde tedavi altına alınan bebekler, operasyon için Londra'dan gelen Prof. Dr. Owase Jeelani, Bilkent Şehir Hastanesi pediatrik beyin cerrahı Doç. Dr. Harun Demirci; plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrah Doç. Dr. Hasan Murat Ergani'nin öncülüğündeki iki aşamalı operasyonla birbirinden ayrıldı.

"><p><span data-style=OPERASYON 14 SAAT SÜRDÜ

"><p>İkizlere <a href=hayat veren operasyonun sonuncusu 19 Temmuz'da yapıldı. 14 saat süren ve 60 sağlık profesyonelinin yer aldığı bu ameliyatta ikizlerin yapışık olan baş bölgelerinden ayrılması başarıyla sağlandı.

"><p>Sağlık <a href=Bakanı Kemal Memişoğlu da geçen günlerde minik bebekleri ziyaret ederek, sağlık durumları hakkında bilgi aldı, aileye geçmiş olsun dileklerini iletti.

"><p><strong><span data-style="Bebeklerimizin şu anki hallerini görmek büyük bir mutluluk"

"><p>Sağlıklarına kavuşan ve şu an 11 <a href=aylık olan bebeklere açıklamalarda bulunan Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Doç. Dr. Aziz Ahmet Surel, Prof. Dr. Owase Jeelani'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde 2020'de İngiltere'ye gönderilen siyam ikizleri Derman ve Yiğit'in ayrılma ameliyatını gerçekleştirdiğini anımsattı.

"><p>Prof. Dr. Owase Jeelani'nin sonrasında ziyaret ettiği Bilkent Şehir <a href=Hastanesinin imkanlarının bu tip operasyonlara uygun olduğunu gördüğünü ve bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da kabul edildiğini aktaran Surel, "Cumhurbaşkanımız, Prof. Dr. Owase Jeelani'ye bu ameliyatları Türkiye'de de yapmasından mutlu olacağını ifade etmişti. İşte bu süreç, 2020'deki davetin de icabeti aslında." dedi.

"><p>Bu yılın ilk aylarından <a href=itibaren Pakistanlı ikizlerle ilgili Bilkent Şehir Hastanesi tıbbi ekibi, Prof. Dr. Owase Jeelani ve ekibi ile Cumhurbaşkanlığının devamlı temas halinde olduğunu, bebeklerin tüm tıbbi süreçlerinin hastanede yürütüldüğünü anlatan Surel, "Bu operasyonla ciddi bir bilgi ve tecrübe aktarımı da oluştu. Ülkemizle, hastanemizle, tıbbi ekibimizle gurur duyuyoruz. Tüm ekibe, Prof. Dr. Owase Jeelani ve ekibine tek tek teşekkür ediyoruz. Bebeklerimizin ilk geldiği yapışık durumlarıyla şu anki yüzleri gülen, sağlıklı hallerini görmek kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyük bir mutluluk." diye konuştu.

"><p><span data-style= "İlk yaşlarını ayrı olarak kutlayacaklar"

"><p>Çocuk Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. <a href=Namık Yaşar Özbek de operasyonun ciddi bir ekip çalışması olduğunu belirterek, şu bilgileri paylaştı:

"><p>sonrası nörologlarımız, fizik tedavi uzmanlarımız, nörogelişimsel uzmanlarımız tarafından bu sıkıntılar çözüldü. Bebeklerimiz şu an çok iyi, ellerini, kollarını kullanmaya, baş kontrolünü sağlamaya başladılar. 10 gün sonra yaş günleri var, ilk yaş günlerini ayrı olarak kutlayacaklar."

"><p>Önce "><p>Bilkent Şehir Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği Öğretim <a href=Üyesi Doç. Dr. Hasan Murat Ergani, operasyondan önce çok detaylı tıbbi planlama yapıldığını, sürecin kendileri için de heyecan ve mutluluk verici olduğunu söyledi.

"><p>Bebeklerde ayrılma <a href=işlemi sonrası doku eksikliği olmaması için önce "balonla doku genişletme" ameliyatı gerçekleştirildiğini anlatan Ergani, "İlk seansta kafalarına balon gibi zamanla şişirilen, dokuya zarar vermeyen ve dokunun genişlemesini sağlayan bir materyal yerleştirdik. Onları haftada bir şişirerek, dokunun artmasını sağladık. Bu yaklaşık 2 aylık bir süreçti." diye konuştu.

"><p>"><p>Ergani, ardından beyin cerrahi ekibiyle ayrılmanın yapılacağı <a href=ikinci ameliyatın hazırlıklarının yürütüldüğünü söyleyerek, "Bebekleri ayırdığımızda beyinleri açık olacağı için beyni örtecek doku çok önemliydi. Herhangi bir sıkıntıda çocuklara zarar gelme ihtimali vardı ve bu nedenle çok detaylı planlandı. 19 Temmuz'daki ameliyatta çocukları ayırdığımızda dokuları paylaştıracak şekilde planlama yaptık." açıklamasında bulundu.

"><p>Ameliyat sonrası dolaşım <a href=problemi olmaması için bebeklerin dokuların üzerine yatmaması gerektiğini, bu nedenle ilk günler bebeklerin başında nöbetçi durduklarını dile getiren Ergani, "Bebeklerimizin şu an sağlıklı olduğunu görmek inanılmaz bir mutluluk. Başarıyla ayrıldıkları anda hekimlerimiz, bütün sağlık ekibi birbirimize baktık, o anda alkış koptu. Hayatta unutamayacağım anlardan biriydi." ifadelerini kullandı.

">

Bitlis'te 2018'de kafasını çarpması sonucu gözünde meydana gelen kayma nedeniyle denge bozukluğu yaşayan Koçyiğit, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü kutlamaları için Bitlis'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı "Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Toplu Açılış Töreni"nde "Göz ameliyatıma destek ol Tayyip dede" yazılı pankartı açtı.

Ada'yı fark eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kız çocuğuyla ilgilenilmesi için gerekli talimatları verdi.

Açtığı pankartla Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım isteyen Ada tedavi edilecekAçtığı pankartla Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım isteyen Ada tedavi edilecek

Bunun üzerine yapılan görüşmeler sonucu Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek ameliyat edilen küçük Ada, kontrollerin yapılmasının ardından ailesiyle kente döndü.

OKULA BAŞLADI

Kendisine verilen göz damlasını kullanan Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Koçyiğit, okula da başlayarak arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Baba Musa Koçyiğit, gazetecilere, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bitlis ziyaretinde kızıyla bir pankart açtıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da açtıkları pankarta kayıtsız kalmadığını belirten Koçyiğit, şöyle konuştu:

"GÖZ SAĞLIĞI İYİ"

"Hemen bilgilerim istenildi ve ardından kızımla İstanbul'a gitmemize karar verildi. 31 Ağustos'ta Diyarbakır'dan İstanbul'a gittik. 3 Eylül'de doktorla görüştük. Kızım 13 Eylül'de göz ameliyatı oldu. Doktor, 'bir hafta daha burada bekleyin Ada'nın gözünü göreyim. Ondan sonra sizi Bitlis'e göndereyim' dedi. 3 gün Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kaldık. Çok şükür kızımın sağlığı iyi. Pazartesi günü de kızım okuluna başladı. Çok şükür eğitimine devam ediyor ve göz sağlığı iyi."

Doktorun bir ay sonra tekrar Ada'yı görmek istediğini anlatan Koçyiğit, "Bu süreçte öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sağlık Bakanımızdan, valilerimizden, müdürlerimizden, Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğinden ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Ada'nın göz sağlığının şu anda çok iyi olduğunu anlatan Koçyiğit, ilerleyen süreçte ne olacağının henüz bilinmediğini, doktorunun bir ameliyat daha gerekebileceğini söylediğini aktardı.

Süreçle ilgili doktorunun karar vereceğini dile getiren Koçyiğit, "Ada'nın göz sağlığı benim imkanlarıma kalsaydı yaptıramazdım. Maddi imkansızlıklardan dolayı bu yola başvurdum. İşsiz olduğum için yapılan yardımlarla bunlar oldu. Herkese teşekkür ederim." dedi.

"TAYYİP DEDEYE TEŞEKKÜR EDERİM"

Ada Koçyiğit ise açılış töreninde pankart açtığını belirterek, "Tayyip dedem pankartı gördü. Diyarbakır'dan İstanbul'a gittim. Orada ameliyat oldum. Tekrar Bitlis'e geldim. Arkadaşlarımla buluştum. Artık derslerime çalışıyorum. Bir ay sonra kontrolüm var. Her şey Tayyip dedemin ve Sağlık Bakanımızın sayesinde oldu. Onlara çok teşekkür ederim." diye konuştu.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray618+15
2Fenerbahçe613+9
3Beşiktaş513+7
4Samsunspor612+4
5Başakşehir FK510+4
6Göztepe59+5
7Eyüpspor69+3
8Konyaspor68-1
9Sivasspor68-1
10Antalyaspor68-3
11Kasımpaşa66-2
12Alanyaspor66-3
13Bodrum FK66-4
14Trabzonspor550
15Gaziantep FK54-3
16Çaykur Rizespor64-11
17Kayserispor53-4
18Hatayspor62-6
19Adana Demirspor61-9
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ