Dünya

"Erdoğan'a diktatör demeyi bırakın, diktatörler ikinci tura kalmaz"

ABD merkezli Newsweek dergisinde, Türkiye'deki seçimlere dair bir görüş yazısı yayımlayan Suriyeli gazeteci Asaad Sam Hanna, 'Erdoğan'a diktatör demeyi bırakın. Diktatörler ikinci tura kalmaz' dedi.

18-05-2023 11:44
Google News

ABD merkezli Newsweek dergisinde, ikinci tura kalan 14 Mayıs seçimleriyle ilgili bir analiz yayımladı.

Suriyeli gazeteci Asaad Sam Hanna'nın konuk yazar olarak kaleme aldığı "Erdoğan'a diktatör demeyi bırakın. Diktatörler ikinci tura kalmaz" başlıklı görüş yazısında, daha önce Erdoğan'a karşı karalama kampanyalarına başvurulduğu ve algıya yönelik birtakım ifadeler kullanıldığı ifade edildi.

Suriyeli gazeteci Hanna, Batı medyasının Türkiye'de düzenlenen seçimlere inanmadığını hatırlatarak, "Halbuki Erdoğan demokratik yollarla seçilmiş bir cumhurbaşkanı" diye yazdı.

Yazının devamında Hanna şu ifadeleri kullandı:

"Bir diktatörlükte seçim sonuçlarını merakla bekleyen insanları bulamazsınız. Serbest seçimler her demokraside esastır. Ancak bu seçimlerin sonuçlarını kabul etmek, demokratik süreci korumanın en hayati parçasıdır. Sonucu beğensek de beğenmesek de kazananı desteklesek de desteklemesek de kazanan yine kazanandır. Sonucu kınamak ve suçu dış müdahaleye yüklemek, sistemde yalnızca şüphe tohumları eker ve siyasi ayrışmayı artırır."

Diğer taraftan, günler sonra ikinci tur oylamanın yapılacağını kaydeden Hanna, görüş yazısını şu sözlerle bitirdi:

"Erdoğan'ın kazanması için ilave yüzde 1 oya ihtiyacı var. Muhalefetin, kazanması için ise yüzde 5'in üzerinde daha fazla oy alması gerekiyor. Batılı hükümetlerin ve onların medyasının, Türk halkının iradesine rağmen Türk muhalefeti iktidara gelene kadar Türkiye seçimlerini 'hileli' olarak adlandırmaya devam edeceği açık. Bu asılsız bir iddia."


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ