Dünya

Erdoğan'ın 'anlaşmamızı bozduk' açıklamasına Yunanistan'dan yanıt

Haber 7 - Türkiye'ye karşı attığı adımlarla ilişkileri geren Yunanistan; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün grup toplantısında yaptığı "Yunanistan ile Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Anlaşmamızı bozduk" açıklamasına yanıt verdi.

Erdoğan'ın 'anlaşmamızı bozduk' açıklamasına Yunanistan'dan yanıt
02-06-2022 11:44
Google News

Diyalog zeminin oluşmasından sonra Yunan tarafının hamleleriyle Türkiye-Yunanistan hattında gerilim yeniden arttı. Miçotakis'in ABD Kongresi'nde Türkiye'yi hedef alması ve F-16 tedarikinin engellenmesi için lobi çalışması yürütmesi; Ankara'yı kızdırdı. Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı için "Artık benim için Miçotakis diye biri yok" derken, Miçotakis ise; "İletişimi kesen taraf biz olmayacağız" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yunanistan ile anlaşmamızı bozduk!Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yunanistan ile anlaşmamızı bozduk!

ERDOĞAN: ANLAŞMAMIZI BOZDUK

Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde gerilim yaşanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, "Yunanistan yola gelmeyecek. Artık bu ülke ile ikili görüşme yapmayacağız. Yüksek düzeyli stratejik anlaşmamızı bozduk" dedi.

Başkan Erdoğan'dan F-16 resti! Miçotakis artık benim için bittiBaşkan Erdoğan'dan F-16 resti! Miçotakis artık benim için bitti

Miçotakis'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yanıtMiçotakis'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yanıt

ATİNA'DAN YANIT: ŞAHSİ TARTIŞMAYA GİRMEYECEĞİZ

Erdoğan'ın bu sert çıkışına Atina yönetiminden yanıt geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Alexandros Papaioannou, Türkiye ile ilgili olarak Birleşmiş Milletler'e gönderdikleri mektubu hatırlatırken, Türkiye'nin söylemlerini (Ege Adalarının silahlandırılmasından bahsediyor) asılsız olmakla itham etti.

Yunanistan Türkiye'yi BM'ye şikayet ettiYunanistan Türkiye'yi BM'ye şikayet etti

Papaioannou, "Dış politikamız belirli değerlere, ilkelere, uluslararası hukuka ve Deniz Hukukuna saygıya dayanmaktadır. Bu değerler ve ilkeler rehberimiz olmaya devam edecek" dedi.

Çavuşoğlu'ndan Yunanistan mesajı: Blöf yapmıyoruz, ABD'yi de uyardıkÇavuşoğlu'ndan Yunanistan mesajı: Blöf yapmıyoruz, ABD'yi de uyardık

Şahsi tartışmaya girmeyeceklerini belirten Papaioannou, "Uluslararası hukuk temelinde, sağduyulu ve ılımlı bir şekilde provokasyonlara yanıt veriyoruz. Aynı zamanda ortaklarımızı ve müttefiklerimizi gelişmeler hakkında bilgilendiriyoruz" ifadelerini kullandı.