Yaz aylarında yetişen birbirinden sağlıklı meyvelerle hazırlanan marmelat, neredeyse tek bir reçeteye bağlı kalarak her meyvede aynı aroma ve kıvam yakalanabilir. Yazın her dönümünde farklı tür ve renkte yetişen erik ise marmelat yapımında en çok tercih edilen meyvelerden biridir. Erik marmelatı, sadece kahvaltı sofralarında değil, kurabiye tariflerinde doğal bir tatlandırıcı olarak kullanılabilir.
Kırmızı erik suyunun faydaları nelerdir? Erik suyu nasıl yapılır?
Marmelat Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1 kg kırmızı erik
1,5 su bardağı şeker (damak zevkine göre 2,5-3 su bardağı da kullanılabilir)
1 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Hazırlanışı:
Erikler iyice yıkanıp ikiye bölünerek derin bir tencerenin içine atılır. Eriklerin üzerine su ekleyip kısık ateşte kaynatılır. Erikler yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırılır. İyice yumuşayan erikler kevgirden geçirilir ve kabuklarından arındırılır. Kevgirden ezilerek geçirilen erikler büyükçe bir tencere alınır ve kaynamaya başlayınca şeker ilave edilir. Şekerler eridikten sonra limon suyu da eklenir 1-2 dakika kaynattıktan sonra altı kapatılır. Hazırlanan marmelatlar henüz sıcakken cam kavanozlara konup ağzı sıkıca kapatılarak muhafaza edilir. Afiyet olsun...