Dünya

Erkek siyasetçiler, mecliste topuklu ayakkabıyla dolaştı

Kanada'da erkek milletvekilleri, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için parlamentoda topuklu ayakkabı giydi. Bazı sosyal medya kullanıcıları, bu eylem karşısında farklı görüşler belirtti.

Erkek siyasetçiler, mecliste topuklu ayakkabıyla dolaştı
22-04-2023 16:22
Google News

Kanada Ulaştırma Bakanı Omar Alghabra, Kanadalı erkek milletvekillerinin kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için parlamentoda pembe topuklu ayakkabı giydiği görüntüleri Twitter hesabından paylaşarak, "Artık dikkatinizi çektiğime göre, kadına yönelik şiddet sadece fiziksel değil, her biçimiyle karşımıza çıkıyor. Benden başlayarak erkeklerin, eylemlerimizin ve sözlerimizin sonuçlarının farkında olması ve etrafımızda kadınlara alan yaratmak için daha iyisini yapması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"ERKEKLERİ EĞİTMEK ÇÖZÜMÜN BİR PARÇASI"

Kanada Aile Bakanı Karina Gould ise, "Erkekleri ve erkek çocukları eğitmek çözümün bir parçası. Toplumsal cinsiyete dayalı şiddeti sona erdirmek, hepimizin sorumluluğu" dedi.

SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ

Söz konusu görüntüler, sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü. Bazıları milletvekillerinin farkındalık yaratma çabasının önemserken, bazı kullanıcılar ise bu eylemin yüzeysel bir jest olduğunu söyledi.

Alghabra'nın paylaşımına yorum yapan bir kullanıcı, "Kadınlar, takım elbiseli bir grup yetişkin erkek topuklu ayakkabılayla dolaştığı için kendini daha güvende hissediyor. Bunu neden daha önce yapmadığımızı merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

Başka bir kullanıcı ise, "Erkeklerin topuklu ayakkabıyla yürümesi kadına yönelik şiddeti durdurmak adına nasıl bir teşvikte bulunabilir?" diye sordu.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ