Gündem

Erzurum'da sel! Heyelan meydana geldi, zor anlar yaşattı

Erzurum'da 3 gündür aralıksız devam eden yağış nedeniyle kentte zor anlar yaşanıyor.

Erzurum'da sel! Heyelan meydana geldi, zor anlar yaşattı
16-07-2024 12:12
Google News

Erzurum'u etkisi altına alan sağanak ve gök gürültülü yağış kent merkezinin yanı sıra İspir, Tortum, Uzundere, Narman, Oltu, Olur, Horasan ve Pasinler ilçesinde zaman zaman korkutan manzaralara neden oldu.

Horasan ilçesinde yoğun yağıştan dolayı oluşan obruğa düşen bir inek zorlu çalışmadan sonra çıkarıldı. Çukurda sıkışıp kalan ineği kurtarmak için iş makinesi kullanıldı.

VATANDAŞLAR MAHSUR KALDI

Heyelan nedeniyle bazı vatandaşlar araçlarında mahsur kaldı. Bir anda taşan dereden gelen görüntüler cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

UYARILAR DEVAM EDİYOR

Meteorolojiden Erzincan, Erzurum, Bayburt ve Ardahan için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan bilgilendirmede, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra Erzurum, Bayburt, Erzincan, Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadelerine yer verildi.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ