Eğitim

Esenyurt Lise Kampüsü Projesi‘nde sona doğru

Esenyurt liste kampüsü projesi tüm hızıyla devam ediyor. Esenyurt İlçe milli eğitim müdürü Tayfun Özyolcu, 'Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında yetiştirmeye çalışıyoruz' dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın İstanbul Esenyurt'ta daha önce temelini...

Esenyurt Lise Kampüsü Projesi‘nde sona doğru
16-08-2023 14:52
16-08-2023 14:57
İSTANBUL
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın İstanbul Esenyurt'ta daha önce temelini atmış olduğu sekiz liseyi buluşturan, 20 bine yakın öğrencinin eğitim göreceği Türkiye'nin en büyük lise kampüsünün inşaatından sona doğru ilerleniliyor. Önümüzdeki eğitim- öğretim yılına yetişmesi hedefleniyor.

İstanbul'un en büyük ilçesi Esenyurt, özellikle Başkan Erdoğan'ın buraya ayrı bir parantez açmasıyla eğitim ve öğretim alanında büyük gelişmeler kaydetmeye devam ediyor. Dünyada ikincisi sayılan 'lise kampüsü projesi' Esenyurt'tun çehresini değiştirecek. Esenyurt İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne atanan Tayfun Özyolcu ilk ziyaretini Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temel atma töreni gerçekleştirilen Lise Eğitim Kampüsüne yaptı.

TÜRKİYE 'NİN EN ÖNEMLİ BİLİM VE SANAT MERKEZİ OLACAK

Esenyurt Lise Kampüsü'nde faaliyet gösterecek eğitim kurumlarında toplamda 10 lise, bine yakın öğretmen eğitim verecek, 20 bine yakın da öğrenci eğitim görecek. 70 bin metrekarelik alan üzerinde yükselen kampüste 10 liseye ek olarak 1 bilim ve sanat merkezi, 1 kız öğrenci yurdu, 1 erkek öğrenci yurdu, engelli öğrenciler için yaşam alanları,1 uygulama cami, 1 anaokulu, 2 kapalı spor salonu, 1 konferans salonu ve kütüphane, 1 planetaryum, 88 laboratuvar, 1 idari hizmet binası ve 500-550 araçlık kapalı otopark bulunuyor.

Kaynak: SABAH.COM.TR


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ