Gündem

Eski Bakan Ali Rıza Alaboyun'dan Sözcü'nün asılsız haberine tepki: Bizi karıştırdı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakan Ali Rıza Alaboyun, Sözcü'nün asılsız haberine tepki göstererek, “Maalesef siyasetçiler ile ilgili asılsız ve çirkin haberlerin alıcısının fazla, bulaşıcılık etkisinin de çok çok hızlı” dedi.

Eski Bakan Ali Rıza Alaboyun'dan Sözcü'nün asılsız haberine tepki: Bizi karıştırdı
01-08-2024 14:28
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakan ve Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun 8 yıl önce Tarım Eski Bakanı Vahit Kirişci ve diğer milletvekili arkadaşlarıyla kurmuş oldukları NewBridge Danışmanlık Şirketini hedef alan Sözcü Gazetesi’ndeki haberle ilgili açıklamada bulundu.

Sözcü Gazetesi’nin 31.07.2024 tarihli gazetesinde “Köpek zehrini AKP'lilerin şirketi mi getirecek?” şeklinde bir haberine ilişkin Alaboyun, Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk ve haberi yapan Deniz Ayhan ile görüşerek konuya açıklık getirdiğini belirtti. 

Alaboyun, Sözcü Gazetesi yetkililerinin NewBridge Danışmanlık Şirketi’ni Dubai merkezli ve Türkiye’de faaliyet gösteren Newbridge Pharmaceutical LLC firmasıyla karıştırmış olduklarını, bu durumdan dolayı üzgün olduklarını ve gerekli düzeltmeyi yapacaklarını kendisine ifade ettiklerini belirtti. 

Alaboyun yaptığı açıklamada “Maalesef siyasetçiler ile ilgili asılsız ve çirkin haberlerin alıcısının fazla, bulaşıcılık etkisinin de çok çok hızlı” olduğuna vurgu yaptı.

Alaboyun, hiçbir şekilde mal ithalatı, ihracatı ve pazarlamasıyla ilgili bir faaliyet içerisinde olmadıklarını, uzun yıllara sâri özel sektör, kamu, siyaset ve yurtdışı tecrübelerini kamu yararı kapsamında ülke menfaati için kullanmaya çalıştıklarına dikkat çekti.

Bu bağlamda sektörel raporlar ile aylık ve haftalık olarak hazırladıkları İngilizce raporlar ile çözüm ortağı oldukları yabancı şirketlerin yatırımlarına yön verdiklerini dile getirdi.

Alaboyun ayrıca, NewBridge Danışmanlık Şirketinin ülkemizde bulunan yabancı yatırımcıların çözüm ortağı olarak çalıştığını bu sayede son 8 yılda 6 büyük yabancı yatırımcının ülkemizde yatırım yapmasına öncülük ettiklerine vurgu yaptı.

 

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ