Gündem

Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan son yolculuğuna uğurlandı

Eski Diyanet İşleri Başkanı, İslami İlimler Araştırma ve Yayma Vakfı (İSİLAY) Mütevelli Heyeti Başkanı ve büyük İslam alimi Lütfi Doğan Hakk'a yürüdü.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan son yolculuğuna uğurlandı
04-12-2023 20:22
Google News

Merhum Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın dava arkadaşlarından olan eski Diyanet İşleri Başkanı ve büyük İslam alimi Lütfi Doğan, bugün sabah saatlerinde vefat etti.

İSİLAY Vakfı'ndan yapılan açıklama:

"Eski Diyanet İşleri Başkanımız ve İslami İlimler Araştırma ve Yayma Vakfımız (İSİLAY) Mütevelli Heyeti Başkanı LÜTFİ DOĞAN Hocamız Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Başımız sağolsun. Allah rahmet eylesin. Mekânı Cennet makamı àli olsun"

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Lütfi Doğan'ın cenaze namazı bugün Ankara'da Hacı Bayram-ı Velii Camii'de ikindi namazına müteakip kılındı.

Doğan'ın naaşı yarın Süleymaniye Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Süleymaniye Camii'nin Haziresine Nakşi büyüklerinin yanına defnedilecek. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da yaptığı açıklamada, "Bugün ebediyete intikal eden Diyanet İşleri Eski Başkanımız ve senatörlerimizden Lütfi Doğan Hocamıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Merhum hocamızın yakınlarına, öğrencilerine, dava ve yol arkadaşlarına Rabbimden sabr-ı cemil diliyorum. Mevla muhterem hocamızı cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin" dedi. 

Lütfi Doğan kimdir ve aslen nerelidir? Babası kim? Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan'ın biyografisiLütfi Doğan kimdir ve aslen nerelidir? Babası kim? Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan'ın biyografisi

Doğan, kurucusu olduğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini yürüttüğü İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfında (İSİLAY), talebelerin dini ilimler yolunda yetişmesinde öncü olmanın yanı sıra hadis ve tefsir dersleri vermişti.