
Misafirlerinize veya özel gün sofralarınıza alışılmışın dışında ama geleneksel tatlara uygun lezzetli bir menü hazırlamak istiyorsanız bu tarif tam size göre! Manisa yöresiyle özdeşleşen bohça kebabı, davet sofralarının şahı olmaya layık.
Manisa bohça kebabı, lezzetli bir et sote, beşamel sos ve krep üçlüsü ile hazırlanıyor. Aşamalı bir yemek olsa da yapımı oldukça kolay. O halde Manisa bohça kebabı nasıl yapılır? adım adım izleyelim.
MANİSA BOHÇA KEBABI TARİFİ
Bohça Kebabı İçin Malzemeler:
Krep için;
2 adet yumurta1 su bardağı süt1 su bardağı suAldığı kadar un (1 su bardağı kadar)Tuz
Beşamel sos için;
1 su bardağından 2 parmak eksik süt (3 çeyrek kadar)1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı un
Et sote için;
250 gram kuşbaşı et1 adet soğan2 diş sarımsak1 su bardağı bezelye1 adet domates (yazdan hazırlanmış konserve de olabilir)1 tutam maydanozBaharatlar: tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için;
Kaşar peyniri
BOHÇA KEBABI YAPILIŞI
Adım 1:
Krep için; krep malzemelerini bir kapta çırparak hazırlayalım. Kek kıvamına benzer hafif yoğun bir kıvamı olmalı.
Yapışmaması için krep tavasını birkaç damla yağ ile yağlayalım ve tavayı ısıtalım. Krep harcından bir kepçe döküp eşit şekilde tavaya yayalım. Önlü arkalı pişirelim.
Adım 2:
Et sote için; eti kavurmaya başlayalım. Ardından küçük küçük doğranmış soğanları da ekleyip ikisini birlikte güzelce kavuralım.
Domates, bezelye, sarımsak ekleyelim ve pişirmeye devam edelim.
Maydanoz ve baharatları pişmeye yakın ekleyelim.
Suyunu çekene kadar pişirelim.
Adım 3:
Beşamel sos için; un ve tereyağını kavuralım. Un kokusu gelmeye başlayınca yavaş yavaş sütü ekleyelim. Bu sırada karıştırmaya devam edelim.
Kıvam alınca ocaktan indirip karıştırarak biraz soğutalım.
Adım 4:
Fırına girebilen yuvarlak kaseleri hazırlayalım. Krepi kasenin içine yerleştirelim. İçine et soteden ve beşamel sostan ekleyip krepleri bohça gibi kapatalım.
Üzerine kaşar peyniri koyup önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun!
İlginizi çekebilir:
Et yemeklerinin yanına ne yakışır (gider)? Kırmızı etin yanında ne yenir
Tane tane ve parlak pirinç pilavı yapmanın sırrı! Pilavın tane tane olması için püf nokta
#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnews
Editor : EshaHaber01