Yaşam

Ev yapımı baklava nasıl hazırlanır? 40 katlı cevizli baklava tarifi

Ülkemizde en çok sevilen ve tüketilen tatlısı olan baklava, her yörede farklı farklı yorumlarla yapılır. Herkesin mutfağında kendince hazırlanan yöresel lezzet baklavayı bir de Denizli usulü deneyin. İşte 40 katlı, cevizli ev usulü baklava tarifi...

Ev yapımı baklava nasıl hazırlanır? 40 katlı cevizli baklava tarifi
19-04-2023 13:42
Google News

Geleneksel tatlıların başında olan baklava, her bölgede farklı bir yorumla yapılmaktadır. Denizlili kadınların kendilerine has üslubuyla yaptıkları 40 katlı cevizli ev baklavasının püf noktası ise tereyağı yerine ay çiçek yağı kullanılmasıdır. Ay çiçek yağı, baklavanın tereyağına oranla daha hafif olmasını sağlamaktadır. 40 katlı baklavayı yaparken 1 katına ceviz 1 katına ay çiçeği kullanılarak hazırlayıp fırında pişirdikten sonra sıcak şerbeti koymadan önce soğuması beklenir.