Ekonomi

Evde bakım desteğine zam geliyor

Yaşlı ve engelli yakınına bakanlara ödenen evde bakım desteği Temmuz'da artacak. Ayda 2 bin 354 lira olan destekte, 3 bin 157 lira seviyesi göründü.

Evde bakım desteğine zam geliyor
30-04-2022 17:12
Google News

Hükümet, geliri olmayandan evde bakıma kadar hem ihtiyacı olan hem de yeterli geliri olmayan milyonlarca kişiye destek sağlıyor. Bakıma ihtiyacı olan hasta, yaşlı kişilerin evde bakımlarının yapılması, ihtiyaçlarının asgari düzeyde karşılanması için verilen evde bakım desteği Temmuz'da zamlanacak. Yaklaşık 550 bin vatandaşa verilen bu ödemeye, Temmuz'da, memur maaş katsayısındaki artış yansıtılacak. Memur maaşlarının enflasyon tahminlerine göre Temmuz'da yüzde 34.12 artması bekleniyor. Bu tahmin gerçekleşirse, halen aylık 2 bin 354 lira 14 kuruş olan evde bakım desteği 3 bin 157 lira 37 kuruşa yükselecek.

BU KRİTERLERE DİKKAT!

Gelir evde yaşayan kişi sayısına bölünüyor. Bu bölüm sonucu kişi başı gelirin net asgari ücretin üçte ikisinden az olması gerekiyor. Ayrıca, sağlık kurulu raporunda mutlaka 'ağır engelli' ibaresinin yer alması gerekiyor. Koşulları taşıyanlar sosyal hizmetler müdürlüklerine gerekli evraklarla başvuruda bulunabiliyor. Kurum, beyan edilen evraklar üzerinde gerekli incelemeyi yapıyor. Rapor uygunsa, gelir kriteri de tutuyorsa hane ziyaret edilip karar veriliyor.

YAŞLILARA ERKEN BAYRAM

Yaklaşık 833 milyon lira tutarında yaşlı aylığı ödemesi yaptıklarını kaydeden Bakan Yanık, engelli aylıklarının da 653 milyon lirayı bulduğunu ifade etti. Bakan Yanık, 'Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için, eğitimden sağlığa ekonomiye kadar her alanda yanındayız' diye konuştu.",