Dünya

Evlerine gelince buldukları not duygulandırdı!

Siyonist İsrail'in Han Yunus'tan ağır kayıplar vererek çekilmesinin ardından hayatta kalan siviller, evlerine dönmeye başladı. Bir Gazzeli, evlerine döndüğünde Kassam Tugayları'nın bıraktığı bir notu buldu.

Evlerine gelince buldukları not duygulandırdı!
01-08-2024 12:58
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

Haber7 – ÖZEL

Siyonist İsrail, Han Yunus'ta işgal ettiği Han Yunus'ta ağır kayıplar vererek çekildi. İşgalci kuvvetlerin geri çekilmesinin ardından hayatta kalan Gazzeli siviller, Han Yunus'taki evlerine geri döndü.

EVLERİNDE BİR NOT BULDULAR

Siyonist işgalcilerin çekilmesiyle evlerine geri dönen bir Gazzeli aile, evlerinde dikkat çeken bir not buldu.

Şehit İzzeddin El Kassam Tugayları'na mensup mücahitlerin bıraktığı notta "Suyunuzdan ve yemeğinizden biraz yedik, hakkınızı helal edin" yazıldığı görüldü.

________

İSRAİL'E NEZAKET VE İNSANLIK DERSİ

Bırakılan not, Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de girdiği bir evde İsrailli kadından muz yemek için izin istediği olayı hatırlattı.

İsrail’de İbranice yayın yapan Kanal 12’ye konuşan İsrailli kadın, Kassam Tugayları’na mensup direnişçilerin evine geldiği anı şu sözlerle anlattı:

“Bir anda kapının açıldığını duydum. Arapça konuşmalar duydum. Kapıyı kapalı tutmaya çalıştım. 6 kişi olunca başarılı olamadım. Kapıyı açmayı başardılar. Kapıyı açmak için bir kez ateş ettiler. Ama bize zarar gelmedi. Onlar eve girdikten sonra iki çocuğumun olduğunu söyledim. Birbirlerine baktıktan sonra İngilizce olarak ‘Merak etme biz Müslümanız size zarar vermeyeceğiz.’ dedi. Hem şaşırdım hem rahatladım. Çocuklarla oturdum. Onlar da evde arama yaptı. Onlardan biri evdeki muzu göstererek, ‘Yiyebilir miyim’ diye sordu. ‘Evet yiyebilirsin’ dedim. Evde iki saat durduktan sonra gittiler. Böyle bitti.”