Gündem

Eylem Tok ve oğlu Küba'ya kaçma hazırlığı yapıyormuş: Anne ceza alacak mı?

1 kişinin ölümüne sebep olduktan sonra ABD'ye kaçan Timur Cihantimur ve annesi yazar Eylem Tok'un tutuklandığı öğrenilmişti. İkilinin Küba'ya sahte pasaportla kaçma hazırlığında olduğu bu nedenle tutuklama sürecin hızlandığı belirtildi.

Eylem Tok ve oğlu Küba'ya kaçma hazırlığı yapıyormuş: Anne ceza alacak mı?
15-06-2024 11:02
Google News

Oğuz Murat Aci'nin öldüğü kazada kayınbiraderi konuştu: Belki yaşayacaktı...

GALERİNİN DEVAMI <p>Yazar Eylem Tok ile Op. Dr. Bülent Cihantimur’un 17 yaşındaki <a href=oğlu T.C. iddiaya göre Kemerburgaz’da kullandığı lüks otomobille bozulan ATV'lerini yol kenarına çeken kişilere çarpıp Oğuz Murat Aci’nin (29) ölümüne neden olurken annesi Eylem Tok tarafından Mısır’a oradan da ABD’ye kaçırılmıştı.

"><p>Üzerinden 1 <a href=ayı aşkın zaman geçen olayla ilgili soruşturma sürerken feci kazada yaralanan 21 yaşındaki İbrahim Gümüş ve beyin ameliyatı geçiren 22 yaşındaki Tahsin Arslan bu süreçte yaşadıklarını anlattı.

"><p>Kazadan <a href=yaralı kurtulsalar da Oğuz Murat Aci’nin vefatının acısını atlamadıklarını ifade eden Gümüş ve Arslan, olaydan sorumlu olan herkesin en kısa zamanda gerekli cezaları almalarını istedi. Arslan ayrıca kazadan sonra kaybolan telefonunun hala bulunamadığını söyledi.

"><p>“Telefonumu biri almış, hala bulunamadı”</p><p> </p><p>Kazada yaralanan aynı zamanda Oğuz Murat Aci’nin kayınbiraderi olan Tahsin Arslan, “Olayları anlayışım, kazadan sonra bir haftayı geçti, on güne <a href=yakın oldu ondan sonra her şeyin berbat olduğunu anladım. Biz bu olayları yaşamamak için bütün imkanları sağladık, her şeyi düşündük ama öyle olmamış. Kötü bir olay, kötü insanlara denk gelmişiz, aynı şeyi onlar yaşasaydı biz orada olsaydık her türlü yardım ederdik. Öğrendikten sonra insanlığın bitmiş olduğunu düşündüm, her şeyden nefret ettim, iğrenç bir olay.

"><p>Beyin ameliyatı oldum, kaburgalarımla, omurgada kırıklar var, onların iyileşmesini bekliyorum. İnsanlık <a href=dışı madem ki bir şey olmuş adalet sağlanması gerekiyor, kaçmak; yardım edilsin bari. Bir hayvana çarpıyoruz, gidip yardım ediyoruz, bizi olay yerinde terk etmişler. Hiçbir şey umurlarında değil, öyle gözüküyor, nereye kadar kaçacaklar onu merak ediyorum. Telefonum fermuarlı montta, cüzdanımla beraberdi. Olay yerinde telefonumu almış biri yüksek ihtimal, arkadaşımın telefonu da kayıp, benimki de kayıp hala da bulunamadı, bulunamıyor da zaten nasıl bulunacak onu da bilmiyoruz.

"><p>Yüksek ihtimal alınmış orada artık çalınmış mı diyeyim. İnsanlık adına ne gerekiyorsa onu yapsınlar, adalete <a href=teslim olsunlar. Benim canım ciğerim olan bir insanı kaybetmek, ne yapacağımı anlayamadım hala da anlamıyorum. Ne hissedeceğimi bilmiyorum. Olay sonrası sağlık açısından sıkıntılı olduğum için önce bir ilaç vermişler bana ben onu kullandığım ilaçlardan biri zannettim, bir sakinleştirme durumu oldu. Eniştemin babası geldi, 1 saat boyunca konuştular, ne konuştuklarını anlamadım, dayım ‘Oğlum enişten öldü’ dedi, ben öyle anladım. Baktım herkes perişan oldu, ben de kendimden geçtim. Ablam artık ne yaşayacağını da bilmiyor, çocuk var, eşini kaybetmiş, onun için daha da zor, şu anda zorluk içindeyiz” dedi

"><p>“Normal hayatlarına nasıl <a href=devam ediyorlar, anlamadım”

"><p>Anne oğulun kaza sonrası davranışlarını anlayamadığını söyleyen İbrahim Gümüş, “O acımızı <a href=biraz dindirmek su serpmek istiyoruz, bu yüzden bir an önce adalete teslim olmalarını istiyoruz. Karşı taraftan hiçbir gelişme yok, adım atmıyorlar. Tek temennimiz; gelip Türkiye Cumhuriyeti’nde cezasını çekmesi, ne gerekiyorsa onun yapılması. İlk başta ‘Dönmeyi düşünüyoruz’ dedi ama 1 hafta sonra 1 yıllık ev kiralamak istediği ortaya çıktı, ne yapmaya çalışıyor, biz de bilmiyoruz.

"><p>1 yıllık kiralamayı öğrenince şöyle bir düşünceye kapıldım, niye gelmiyorlar, nasıl bir vicdanları var, nasıl bir insanlığı var? Bize orada yardım etmiyor, kaçıp gidiyor, ağabeyimiz, yardım etse 5-10 dakika erkenden hastaneye ulaşsa belki de yaşayacaktı. Niye bunu düşünmüyor? Ölü ve yaralılar var deyince neden kaçıp gidiyor? 1 yıllık ev kiralayacağını gördükten sonra daha <a href=çok üzüldük. Acımız var, hala dinmeyen bir acı, can ciğerdik, hep beraberdik, o akşam da eğlenceyle başlamıştı, böyle bitti.

"><p>Düşünüyorum olayları, empati yapıyorum, ben olsam ne yapardım <a href=diye ben hayatıma bu kadar kolay devam edemezdim. Her gün gözümün önüne gelirdi, şu anda her gece yattığım zaman o an gözümün önüne geliyor. Normal yaşantımda durup durup onu düşünüyorum bazen onlar nasıl düşünemiyor, normal hayatlarına nasıl bu kadar devam ediyorlar ben anlamadım.

"><p>Taksiye binerken fotoğrafta gülüyor, açıklamasında bir de ‘Çok kötü, onun da psikolojisi bozuldu’ şöyle böyle oldu diyor ama fotoğraflarda baktığımıza zaman gülüyor, eğleniyor, hiçbir şey yokmuş <a href=gibi davranıyor, ikisi de aynı şekilde nasıl bir vicdanları var, anlamadım” şeklinde konuştu.

">

Eyüpsultan'da 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmış, yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Acı hayatını kaybetmişti.

Kazanın ardından kazaya sebep olan aracın sürücüsünün yazar Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur olduğu ve ehliyeti olmadığı anlaşıldı. 17 yaşındaki sürücü Cihantimur'un olay yerine gelen annesi Tok'un aracıyla buradan uzaklaşıp annesiyle önce Mısır'a, ardından da ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

İkilinin iadesi için ABD'li yetkililerle temasa geçilmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından, ABD'de yakalanan Eylem Tok ve oğlunun tutuklandığını duyurdu. 

Eylem Tok ve oğlu yakayı ele verdi! Acılı babadan ilk sözlerEylem Tok ve oğlu yakayı ele verdi! Acılı babadan ilk sözler

KÜBA'YA KAÇMA HAZIRLIĞI YAPIYORLAMIŞ

Tutuklanma süreçlerine ilişkin ise çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Reuters’ın mahkeme belgelerine dayandırdığı haberinde “Türk yetkililerin Tok ve Cihantimur’un sahte pasaport ile Küba’ya kaçabileceğini değerlendirdiği" ifade edildi. Mahkemenin tutuklama gerekçelerinden birinin de bu kapsamda katil ve annesinin Küba'ya kaçma ihtimalleri olduğu bildirildi.

Sürecin Tok ve oğlunun kaçma hazırlığı içerisinde olduğu düşünüldüğü için hızlandığı öğrenildi. 

ANNE TOK CEZA ALACAK MI?

1 kişinin ölümüne sebep olup kaçan oğlu Timur Cihantimur ve anne yazar Eylem Tok'un Türkiye'ye iadelerinin nasıl gerçekleşeceği de merak konusu olmaya başladı. Öyle ki; Timur Cihantimur'un aynı zamanda ABD vatandaşı olmasının iadeyi zorlaştıracağı değerlendiriliyordu.

Yakalanma haberinin ardından açıklama yapan Aci ailesinin avukatı "Çocuk ABD vatandaşı olduğu için sadece anne Eylem Tok’u da iade edebilirler. Bu tamamen ülke kararına kalmış. Bu ihtimal doğrultusunda anne Türk vatandaşı olduğu için onun yargılama süreci burada olacak. Buradaki suçlar orada da suç. Oğlu iade edilmemesi durumunda ise orada yargılanacak. Ama bu bir ihtimal iade edilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Eylem Tok ve oğlunun iade süreci nasıl olacak? Aci ailesinin avukatından ilk açıklamaEylem Tok ve oğlunun iade süreci nasıl olacak? Aci ailesinin avukatından ilk açıklama

Peki anne Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesi halinde ceza alması bekleniyor mu? 

Eylem Tok, suç işleyen oğlunu yurt dışına kaçırmasıyla ilgili Türk Ceza Kanunu'nun madde 283'de düzenlenen 'Suçluyu Kayırma' suçundan ötürü yargılanacak.

Tok için Suç işleyen kişinin kaçmasını sağlaması hasebiyle T.C.K. madde 283 uyarınca soruşturma yürütülecek.

TCK maddesinin 283/3 uyarınca bu suçun altsoy, üstsoy, eş, kardeş tarafından işlenmesi halinde cezaya hükmolunmaz ibaresi yer alıyor.

Bu düzenleme uyarınca işlenen fiil ve suç dolayısıyla haksızlık oluşturma özelliği muhafaza edilmekte, fakat kişinin kanundaki akrabalık ilişkisinden dolayı ceza hukuku açısından sorumluluğuna gidilmemektedir.

Kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci (Sağda)

TCK’nın “Suçluyu kayırma” başlıklı 283. maddesi

(1) Suç işleyen bir kişiye araştırma, yakalanma, tutuklanma veya hükmün infazından kurtulması için imkan sağlayan kimse, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Bu suçun kamu görevlisi tarafından göreviyle bağlantılı olarak işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.

(3) Bu suçun üstsoy, altsoy, eş, kardeş veya diğer suç ortağı tarafından işlenmesi halinde, cezaya hükmolunmaz.” şeklinde düzenlenmiştir.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ