Yaşam

Fatih Camii'nde imama bıçakla saldırmıştı! Dehşet anlarının görüntüsü ortaya çıktı

Fatih Camii içerisinde slogan atan Ö.S.'yi uyaran Cami İmamı Galip Usta ve o sırada camide olan Bilal Erdem, Ö.S.'nin bıçaklı saldırısı sonucu yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Olay anının görüntüleri ortaya çıktı.

Fatih Camii'nde imama bıçakla saldırmıştı! Dehşet anlarının görüntüsü ortaya çıktı
09-01-2024 10:53
Google News

İstanbul Fatih'te meydana gelen olay, saat 19.15 sıralarında Fatih Camii'nde gerçekleşti. İddiaya göre, camiye giren Ömer S. "Allahuekber putları camiden çıkartın" diye slogan atarak cami içerisinde huzursuzluk çıkardı. Cami İmamı Galip Usta, Ömer S.'yi uyararak camiden çıkmasını istedi.

Üzerinde bulunan bıçakla Usta'ya saldıran Ömer S. o sırada camide bulunan ve olaya müdahale etmeye çalışan Bilal Erdem'e de bıçakla saldırdı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahaleleri sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılırken Ömer S. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Erdem'in hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

"ALLAHU EKBER PUTLARI CAMİDEN ÇIKARIN"

Saldırgan Ömer S.'nin cinayet büro amirliğindeki sorgusu sürüyor. Şüphelinin daha önceden bir suç kaydı olduğu ve üzerine ruhsatlı bir av tüfeği bulunduğu öğrenildi. Fatih Camisi'nde namaz sırasında, "Allahuekber putları camiden çıkartın" diye bağıran Ömer S.'yi özel güvenlik görevlileri uzaklaştırdı. Namazın ardından imam odasına giren ve konuşmak istediğini belirten saldırgan, imam Galip Usta ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden hafızlık talebesi Bilal Erdem'i bıçakla yaraladı. Saldırgan camide bulunan bir polis ve özel güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. Yaralılar ise hastaneye sevk edildi. Yakalanan şüpheli Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliğine getirilerek sorguya alındı. Şüphelinin daha önceden kasten yaralama suçundan polise geliş kaydı olduğu belirlendi. Ayrıca yapılan araştırmada şüphelinin üzerine 2028 yılına kadar ruhsatlı av tüfeği bulunduğu öğrenildi. Şüphelinin sorgusuna Cinayet Büro Amirliğinde devam edildiği olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğü öğrenildi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Olayın ardından yaralıların tedavi altına alındığı Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'ne gelen İstanbul Valisi Davut Gül, yaralılar hakkında doktorlardan bilgi aldı. Gül sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Fatih Camii'nde uğradıkları saldırıda yaralanan hocamız Galip Usta ve talebesi Bilal Erdem'e Allah'tan şifa diliyoruz. Hastanede ziyaret ederek doktorlarımızdan bilgi aldık. Tedavileri devam ediyor. Fail yakalandı ve emniyetimiz olayı çok yönlü inceliyor. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Etiketler saldırı imam fatih camii Çobanın o hareketi sosyal medyada gündem oldu: Eline taşı alan çoban tek atışta dronu böyle düşürdü Eline taş alan çoban tek atışta dronu düşürdü Rusya'da şoke eden görüntüler: Genç kadın, sis bombasıyla şaka yapan adamın suratına bir tencere kaynar su fırlattı Rusya'da şoke eden anlar kamerada! Görenler şaştı kaldı! Herkes köpek zannetmişti ama gerçek bambaşka çıktı... Görenler şaştı kaldı! İşte o görüntüler... Horlayan babasına tokat atan bebek gündem oldu Horlayan babasına tokat atan bebek gündem oldu Avustralya'da iki kangurunun evlerin arasında kavga ettiği görüntüler sosyal medyada gündem oldu. O anlar kameraya böyle yansıdı Kanguruların kavgası gündem oldu! ABD'de şoke eden hırsızlık! Benzin istasyonunda arabasının lastiklerine hava basan adam hayatının şokunu yaşadı. O anlar saniye saniye böyle görüntülendi ABD'de şoke eden hırsızlık kamerada
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ