Dünya

Filistin Güney Afrika ile işbirliğine hazır

Filistin yönetimi, Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail aleyhinde açtığı 'soykırım' davasında Güney Afrika ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

Filistin Güney Afrika ile işbirliğine hazır
11-09-2024 17:53
Google News

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, Filistin yönetiminden, Güney Afrika'nın UAD'de İsrail aleyhinde açtığı soykırım davasının devam etmesi için deliller sunacağını bildirmesine ilişkin açıklama yapıldı.

'GÜNEY AFRİKA İLE TAM KOORDİNASYONA HAZIRIZ!'

Güney Afrika'nın vazgeçmesi için uygulanan baskılara rağmen İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı soykırım yaptığı gerekçesiyle açtığı davayı sürdürme kararlılığının memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, "Filistin yönetimi, soykırımın durdurulması ve hesap verebilirlik ile adaletin sağlanması için dost ülke Güney Afrika ile tam koordinasyon ve gayretli takibe hazırdır" ifadesi kullanıldı.

DOST ÜLKELERE ÇAĞRI

Dost ülkelere Güney Afrika'nın açtığı soykırım davasına katılma çağrısı yapılan açıklamada, uluslararası hukukun çifte standart olmadan uygulanması gerekliliğine vurgu yapıldı.

Mısır'dan İsrail'e karşı adım: Heyet kurulduMısır'dan İsrail'e karşı adım: Heyet kuruldu

GÜNEY AFRİKA'DAN UAD'YE DAVA

Güney Afrika hükümeti, UAD'de İsrail aleyhine açılan soykırım davasının devam etmesi için dilekçe sunacağını duyurmuş, "İsrail'in Filistin'de soykırım suçu işlediğini kanıtlamak için gerekçeleri, somut delil ve kanıtları sunmayı" amaçladığını açıklamıştı.

ABD'nin Axios haber platformunun İsrail Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, İsrail'in, ABD Kongresi üyelerine ulaşarak kendi aleyhinde UAD nezdinde soykırım davası açan Güney Afrika Cumhuriyeti'ne baskı yapılmasını istediği iddia edilmişti.

Uluslararası Adalet Divanı, yeni İsrail kararlarını açıkladıUluslararası Adalet Divanı, yeni İsrail kararlarını açıkladı

Katliam neden durmuyor? Açık Toplum Vakfı: Bizim etkimiz onların yanında hiç kalır!Katliam neden durmuyor? Açık Toplum Vakfı: Bizim etkimiz onların yanında hiç kalır!

Habere göre İsrailli yetkililer ve lobiciler, Kongre üyelerinden, Güney Afrika Cumhuriyeti yetkililerine "soykırım davasına devam etmeleri halinde bunun sonuçlarının olacağı" mesajını vermelerini istemişti.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ