Dünya

Finansörler durmuyor! Katillerin silahları işte bunlardan

İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamın finansörlüğünü yapan ABD yarım tonluk yeni bombalar gönderme kararı alırken, İngiltere'nin ise bugüne kadar İsrail'e 100'den fazla silah ihracat lisansına onay verdiği öğrenildi.

Finansörler durmuyor! Katillerin silahları işte bunlardan
06-08-2024 14:42
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

 HABER7

İsrail 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'deki katliamına devam ediyor. 300 günü aşkın süreçte tüm uluslararası kuralları hiçe sayarak savaş suçlarına imza atan İsrail ordusu, 40 bin insanın ölümüne 100 bine yakın insanın ise yaralanmasına neden oldu. Netanyahu hükümeti, Ortadoğu'yu kan gölüne çevirirken, ABD ve İngiltere'nin ise şartsız desteği devam ediyor. 

ABD YENİ BOMBALAR GÖNDERİYOR

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamın finansörü ve soykırımın baş suçlularından biri olan ABD, İsrail'e silah desteğini aralıksız sürdürüyor. İsrail'de yayın yapan Hayom gazetesi ABD'nin Gazze'de katliam için yeni adımlar atıldığını öne sürdü. Gazetenin iddiasına göre, geçtiğimiz ay Netanyahu'nun ABD'ye gerçekleştirdiği ziyarette, ABD Başkanı Biden'dan ağır bombalar verilmesi talebinde bulundu.

Bugüne kadar İsrail'e tonlarca silah ve milyarlarca dolar savaş desteğinde bulunan Biden yönetimi ise bu talebi olumlu karşıladı. Önümüzdeki günlerde Biden yönetiminin Gazze'de katliama devam edilmesi için savaş uçaklarında kullanılan yarım ton ağırlığındaki MK-83 bombalarını göndereceği iddia edildi. 

İNGİLTERE'DEN 100 İHRACAT LİSANSINA ONAY

İsrail katliamının bir diğer en büyük destekçisi ise Batı kanadından. İsrail'in on binlerce çocuğu, kadını, masumu katlettiği silahların diğer bir kısmını da İngiltere sağlıyor. İngiltere'de açıklanan verilere göre, katliamın başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'e silah ve askeri teçhizat ürünlerinin satışı için 100'den fazla ihracat lisansına onay verildi. Edinilen bilgiye göre, İsrail'e toplam silah ve askeri teçhizat ihraç lisansı 345'e çıktı.

Silah Ticaretiyle Mücadele Kampanyası(CAAT) verilerine göre İsrail'e sağlanan silah ve teçhizatlarda başı 160 lisansla radar parçaları alıyor. Radardan sonra en çok lisans alan diğer bir ürün olarak ise 98 lisansla nişan alma ekipmanları parça ve bileşenleri bulunurken 94 lisansla ise elektronik harp malzemeleri takip ediyor. 

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ