Gündem

Firari başbakan Şeyh Hasina'nın oğlundan ilginç 'devrim' çıkışı! Kardeş ülkeyi suçlad

Şeyh Hasina'nın oğlu Sajeeb Wazed Joy, siyasete girmeye hazır olduğunu ve Halk Birliği Partisi'nin liderlik boşluğunu doldurmak için aktif rol üstleneceğini açıkladı. Joy, Bangladeş'teki olaylarla ilgili Pakistan'ı hedef aldı.

Firari başbakan Şeyh Hasina'nın oğlundan ilginç 'devrim' çıkışı! Kardeş ülkeyi suçlad
09-08-2024 23:07
10-08-2024 01:06
Google News

EshaHaber Gündem Haberler

Haber7 – ÖZEL

Bangladeş'te protestolar nedeniyle 15 yıllık otoriter yönetimine son verilen başbakan Şeyh Hasina'nın firar ettiği Hindistan'dan geri dönüş planları yaptığı ortaya çıktı. 

Halk Birliği (Awami League) Partisi lideri diktatör Şeyh Hasina'nın oğlu Sajeeb Wazed Joy, yeni kurulan geçici hükümetin seçim kararı alması durumunda annesinin ülkeye döneceğini açıkladı. Hasina'nın aday olup olmayacağına dair bilgi vermeyen Joy, olayların arkasında Pakistan İstihbarat Teşkilatı'nın olduğunu iddia etti. 

BANGLADEŞ'E GERİ DÖNÜŞ PLANI

Hindistan medyasına konuşan Sajeeb Wazed Joy, "Geçici hükümet, ülkede seçim yapmaya karar verdiği an annem Bangladeş'e dönecek."dedi.  Ancak Joy, 76 yaşındaki Hasina'nın seçimlere katılıp katılmayacağına dair bir bilgi vermedi. Joy, "Annem mevcut döneminden sonra siyasetten emekli olacaktı" ifadelerini kullandı.

OĞLUNU DEVREYE SOKTU!

Bangladeş başbakanlığı koltuğunu işaret eden Joy, "Partiyi ve çalışanlarını korumak için ne gerekiyorsa yapacağım. Eğer siyasete girmem gerekirse, bundan kaçınmayacağım. Annem, bu dönemin sonunda siyasetten emekli olmayı planlıyordu. Ben ise ABD'ye yerleşmiştim ve siyasetten uzaktım. Ancak son birkaç gündeki gelişmeler, partinin liderlik boşluğu olduğunu gösteriyor. Parti uğruna aktif olmam gerekti ve şu an ön safhalardayım." dedi.

Seçimlerde kazanabileceklerini iddia eden Joy, "Awami Ligi'nin seçimlere katılacağından eminim ve kazanabiliriz. Bangladeş'teki en büyük destekçi tabanına sahibiz." dedi.

HİNDİSTAN'A TEŞEKKÜR ETTİ

Ayrıca, annesi Sheikh Hasina'nın herhangi bir ülkeden sığınma talebinde bulunma planı olmadığını vurguladı ve şu an Hindistan'da olduğunu belirtti. Joy, "Geçici hükümet, ülkede seçim yapmaya karar verdiği an annem Bangladeş'e dönecek. Başbakan Narendra Modi'ye, annemin hayatını bu kadar kısa sürede kurtardığı için minnettarım." ifadesinde bulundu.

HİNDİSTAN'DAN DESTEK İSTEDİ: BİZ İKTİDARA DÖNERSEK HİNDULAR GÜVENDE OLUR

Hindistan'a sitemde bulunan Joy, "Hükümetimiz düşene kadar, hatta krizin ilk günlerinde bile Hindistan hükümetinin aktif bir katılımı olmadı." ifadesinde bulundu.

Hindistan'ın desteğini isteyen Joy, "Halk Birliği iktidara geri dönerse, Hinduların güvende olacağını kesin olarak söyleyebilirim. Eğer gelmezsek, o zaman gelecekleri hakkında çok emin değilim." dedi.

PAKİSTAN'I SUÇLADI

Joy, ülkede yaşanan huzursuzluğun arkasında Pakistan’ın olduğunu iddia etti. Joy, Pakistan’ın müdahalede bulunduğuna dair dolaylı kanıtlar olduğunu ileri sürdü.
Pakistan istihbarat Teşkilatı'nın (ISI) olaylarda parmağı olduğunu iddia eden Joy, "Koşullu kanıtlara bakıldığında oldukça eminim; Pakistan ISI'nin bu olaylara karıştığını düşünüyorum. Saldırılar ve protestolar son derece koordineli, titizlikle planlanmış ve sosyal medya aracılığıyla durumu alevlendirmeye yönelik kasıtlı çabalardı. Hükümet ne yaparsa yapsın, durumun daha da kötüleşmesi için çaba göstermeye devam ettiler." dedi.

POLİS VE ORDUYA ÇAĞRIDA BULUNDU: BANGLADEŞ'İN PAKİSTAN OLMASINA İZİN VERMEYİN

Geçici hükümetin göreve gelmesinden önce açıklamada bulunan Joy, emniyet ve ordu güçlerine halkın iktidarı ele geçirmelerini engelleme çağrısı yapmıştı.

Bangladeş'in silahlı birliklerine seslenen Joy, "Polis, Bangladeş Sınır Muhafızları (BGB) ve ordumuza sorumluluğunuzu anlamanızı rica ediyorum: Halkımızı güvende tutmak, ülkemizi güvende tutmak ve anayasamızı korumak ve desteklemek. Bu, seçilmemiş hiçbir hükümetin bir dakika bile olsa iktidarda kalmasına izin verilmemesi gerektiği anlamına gelir. Bu sizin görevinizdir. Eğer böyle bir şey olursa, Pakistan gibi olma riskimiz vardır. 15 yıllık ilerlememizin tamamı boşa çıkabilir ve Bangladeş asla toparlanamayabilir. Ben bunu istemiyorum ve siz de istemiyorsunuz. Elimden geldiğince buna izin vermeyeceğim." diye konuşmuştu.

_______

HASİNA'YA ÇAĞRI: ADALETE TESLİM OL!

Eski bakan ve Bangladeş Milliyetçi Partisi'nin (BNP) daimi komitesi üyesi olan Amir Khasru Mahmud Chowdhury, firari başbakanın Bangladeş adaletine teslim edilmesi çağrısında bulundu.

Hasina'nın yolsuzluk ve devlet kurumlarını siyasallaştırmak gibi çok sayıda suçu olduğunu belirten Chowdhury, "Hangi ülke Şeyh Hasina'yı kabul ederse etsin, bu onların kararı. Son protestolarda yüzlerce kişinin öldürülmesi de dahil olmak üzere işlediği suçlar için Bangladeş'te adalete teslim edilmeli. Hindistan ve Bangladeş ilişkilerini geliştirmeyi düşünmeli. Hasina'nın Hindistan'daki varlığı hakkında yorum yapamam; bunu düşünmek Hindistan'ın çıkarınadır." diye konuştu.

eshahaber.com.tr


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ