Dünya

Fransa’da başörtülü kadınlara denizde skandal dayatma

Fransa'nın güneyindeki Mandelieu-La Napoule'deki plajda birkaç Müslüman kadın, başörtüsü taktıkları için polis tarafından ceza kesildi. Görevliler, kadınlardan başörtülerini şapkayla değiştirmelerini istedi ancak kadınlar bunu reddetti.

Fransa’da başörtülü kadınlara denizde skandal dayatma
13-08-2024 11:08
Google News
ESHAHABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

Avrupa'da İslam düşmanlığı son olarak Fransa'da kendisini gösterdi. Fransa'nın Mandelieu-La Napoule bölgesindeki plajda Müslüman kadınlara yönelik ayrımcılık alenen ortaya kondu.

Ülkenin güneyinde Akdeniz kıyısında bulunan Mandelieu-La Napoule plajında birkaç Müslüman kadın, başörtüsü taktıkları için polis tarafından ceza kesildi. Görevliler, kadınlardan başörtülerini şapkayla değiştirmelerini istedi ancak kadınlar bunu reddetti.

Fransa'daki İslam düşmanlığı ve Müslümanlara yönelik tutum eleştirilirken, Mandelieu-La Napoule'de 2012 yılından beri her yıl yenilenen "tesettürle denize girme" yasağı da tepki çekmişti. Fransa Danıştay'ı, geçtiğimiz temmuz ayında, İnsan Hakları Ligi tarafından yapılan başvurunun ardından Mandelieu-La Napoule'de burkini gibi belirgin bir dini aidiyeti ifade eden giysiler giyen kişilerin plaja girişini yasaklama kararını askıya almıştı.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ