Dünya

Fransa'da ölmek bile zor! 2. el mezar taşı satışı patladı

Fransa'da ekonomik kriz cenaze işlerini de vurdu. Yeni mezar taşı alamayanlar, çareyi ikinci el mezar taşı almakta buldu.

Fransa'da ölmek bile zor! 2. el mezar taşı satışı patladı
03-11-2022 16:53
Google News

Enerji kriziyle baş etmeye çalışan Fransa da ekonomik krizde derinleşiyor. Hayat pahalılığı gıdadan giyime birçok alanda Fransızlara zorluklar yaşatıyor. Pahalılık, cenaze işlemlerine de yansıdı. Radyo ağı Europe 1, Avrupa ülkesinde pahalılık nedeniyle ikinci el mezar satışlarının başladığını duyurdu.

UYGULAMA DÜNYADA BİR İLK

Haberde, "Sevilen birini gömmek, artık ikinci el mezar taşlarına başvurmaktan çekinmeyenler için zor hale geliyor" denildi. Nantes'te bir şirketin, ikinci el mezar taşları satmaya başladığı ve bunun dünyada bir ilk olduğu vurgulandı. Mezar taşlarının, ucuza satıldığı belirtildi. Bugüne kadar 550 euro'dan 50'ye yakın model sunulduğu kaydedildi. Yeni bir mezar taşı ise 3 bin ila 10 bin euro arasında satılıyor.

TAŞTAKİ İSİMLERİ SİLİYORLAR

Lucas adındaki kişi, başka bir mezarlıktan gelen taşların üzerindeki yazıları temizlemekle ve yeni isimleri yazmakla görevli olduğunu söyledi. Geçen baharda babasını kaybeden Maxime, cenaze için ikinci el mezar taşı aldığını, bu sayede 6 bin euro yerine bin 800 euro ödediğini anlattı.

PARİS KARARDI

Fransa enerji krizini çözmek için önlemlerine bir yenisini daha ekledi. Paris Belediyesi, mesai bitiminde ofis ve dükkanların ışıklarının söndürülmesi kararını aldı. Uygulanmayla Parisliler, mesai bitimiyle ofis ve dükkanların ışıkları söndürdü. Sokaklar adeta karanlığa büründü.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ