Gündem

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul kökeni nereli kaç yaşında, evli mi?

Furkancılar' ya da 'Kuytulcular' olarak bilinen dini yapılanma sık sık güvenlik güçleri ile karşı karşıya geliyor. Adana'da izinsiz gösteri yapan ve polislere saldıran Kuytulcular yine gündeme geldi.

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul kökeni nereli kaç yaşında, evli mi?
24-03-2022 15:36
24-03-2022 15:40
Google News

Furkancılar' ya da 'Kuytulcular' olarak bilinen dini yapılanma sık sık güvenlik güçleri ile karşı karşıya geliyor. Adana'da izinsiz gösteri yapan ve polislere saldıran Kuytulcular yine gündeme geldi. İktidara karşı muhalif tavırlarıyla bilinen Kuytulcular'ın lider FETÖ ile bağlantısı olduğu söylenen Alpaslan Kuytul. Peki Alpaslan Kuytul, amacı ne?

ADANA'da yaşanan son olayların ardından kamuoyunda Kuytulcular ya da Furkancılar olarak bilinen dini yapılanma yeniden merak konusu oldu. Sık sık organize bir şekilde güvenlik güçleri ile karşı karşıya gelen ve kolluk kuvvetlerini tahrik eden Kuytulcular'ın lideri FETÖ ile de bağlantısı olduğu bilinen Alpaslan Kuytul'dur. İktidara karşı muhalif tavırlarıyla biliniyor ve bu özellikleri onları diğer dini oluşumlardan ayırıyor. Peki bu Furkancılar ve liderleri Alparslan Kuytul kim  amacı nedir, neyi hedefliyorlar?

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı ile vakfın lideri Alparslan Kuytul, Adana polisinin dünkü orantısız müdahalesi ile bir kez daha ülke gündemine geldi. 

Kendilerini 'Furkan gönüllüleri' olarak adlandıran grup, tutuklu 8 gönüllü için eylem yapmak isteyince polisin çok sert müdahalesi ile karşılaştı.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ