Dünya

Gazze'de şehit sayısı 40 bini aştı

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana şiddetli saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde şehit olan Filistinli sayısı 40 bini aştı.

Gazze'de şehit sayısı 40 bini aştı
15-08-2024 13:43
15-08-2024 13:59
Google News

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana yoğun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi'nde şehit olan Filistinlilerin sayısı 40 bin 5'e yükseldi.

İsrail, Gazze Şeridi'nde 314 gündür katliamlarına devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in son 24 saatte gerçekleştirdiği 3 saldırıda 40 Filistinlinin şehit olduğu, 107 Filistinlinin de yaralandığı bildirildi. Saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana toplam şehit sayısının 40 bin 5'e, yaralı sayısının ise 92 bin 401'e yükseldiği ifade edildi.

Öte yandan İsrail ordusu sabah saatlerinde hedef alacağı Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Han Yunus kentindeki bazı mahallelerin boşaltılmasını istedi.

KATLİAM DEVAM EDİYOR

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından paylaştığı haritada, Filistinlilerden Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a bağlı "Karara 3" ve "Satr" bölgelerini boşaltmaları çağrısında bulundu.

Bölge sakinlerinden "güvenli bölgelere" gitmelerini isteyen Adraee, açıklamada adı geçen yerlerden Hamas ve diğer örgütlerin İsrail'e füze fırlattığını öne sürdü.

İsrail Ordu Sözcüsü Adraee, daha önce yaptığı açıklamalarda Han Yunus'un 10'dan fazla mahallesinin boşaltılmasını istemişti.

Yerel ve uluslararası kuruluşlar, İsrail saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'nde güvenli bir yerin olmadığını vurguluyor.

2 MİLYON KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne saldırıları nedeniyle Filistinliler, defalarca zorla yerinden edildi. Bu Filistinlilerden bazıları yakınlarının yanına sığınırken bazıları da sokaklarda, okullarda veya park gibi alanlarda zor koşullar altında yaşamaya çalışıyor.

Altyapı, kanalizasyon ağları, elektrik hatları, iletişim ağları ve internetten de yoksun olan bu bölgelerde Filistinliler, salgın hastalıklarla karşı karşıya kalıyor.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisine göre 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana zorla yerlerinden edilenlerin sayısı iki milyona ulaştı.

Gazze için kritik gün! Görüşmeler başlıyorGazze için kritik gün! Görüşmeler başlıyor

İran'dan, İsrail'e misilleme cevabı! 'Tek şartla vazgeçeriz'İran'dan, İsrail'e misilleme cevabı! 'Tek şartla vazgeçeriz'

Beyaz Saray'dan Gazze ve Hamas hakkında flaş açıklamaBeyaz Saray'dan Gazze ve Hamas hakkında flaş açıklama

Soykırım 10 ayı devirdi! Küçük Muhammed ikiye bölündüSoykırım 10 ayı devirdi! Küçük Muhammed ikiye bölündü

#ESHAHABER.COM.TR


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ