Gündem

Gazze’de yaralanan Filistinlilere Türkiye’den ‘Merhamet’ eli

Gazze’nin yaralarını sarmak için yardım seferberliği devam ediyor. İsrail terörünün mağdurları Türkiye’nin şefkatiyle buluşuyor. Tedavisi devam eden Gazzeli yaralılara ve yetim çocuklara Merhamet Teşkilatı tarafından yardım ulaştırılıyor.

Gazze’de yaralanan Filistinlilere Türkiye’den ‘Merhamet’ eli
07-09-2024 17:58
Google News

HABER7

Merhamet Teşkilatı İnsani Yardım Derneği, savaşın pençesindeki Gazze ve dünyanın dört bir yanındaki mazlum coğrafyalara insani yardımlarını kesintisiz sürdürüyor. Afrika, Suriye, Afganistan, Arakan, Yemen ve özellikle Filistin gibi bölgelerde yoğun faaliyetler yürüten dernek, Türkiye'nin merhametini kardeş halklara ulaştırıyor.

İsrail'in 11 aydır terör saldırıları düzenlediği Gazze'de sivillerin temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bugüne kadar birçok yardımda bulunan Merhamet Teşkilatı, çadır kentlerden gıda yardımlarına, su dağıtımından sıcak yemek servisine kadar geniş yardım ağı oluşturdu. Terör devleti İsrail bombalarıyla yerle bir edilen evleri onarma çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor.

Merhamet Teşkilatı, Refah Sınır Kapısı açıkken yardım malzemelerini doğrudan ulaştırırken, daha sonra nakdi yardımlarla ihtiyaçları karşılamaya başladı. Bu yardımların bölgedeki kardeş kuruluş Aladdam aracılığıyla dağıtıldığı biliniyor.

ANKARA'DA TEDAVİ GÖREN YARALILAR UNUTULMADI

Hayır derneği, Türkiye’ye getirilen yaralı Gazze halkına ve yetim kalan çocuklara yardım elini uzatmayı ihmal etmiyor.

Tedavi için Türkiye'ye getirilen yaklaşık 900 savaş mağduruna Ankara'da yardım ulaştırılıyor. Özellikle okul çağına gelen çocuklar kırtasiye yardımlarıyla destekleniyor. Merhamet Teşkilatı ile Filistin Dayanışma Derneği (Fidder) ile iş birliği yapılarak, ihtiyaç sahiplerine zekat ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı. Merhamet Teşkilatı Genel Başkanı Murat Bulut, yardımların devam edeceğini belirterek, "Türkiye’nin merhameti Gazze’ye ulaşmaya devam edecek" dedi.

ZAFERE KADAR DEVAM

Merhamet Teşkilatı Genel Başkanı Murat Bulut, yardım faaliyetleri hakkında yaptığı açıklamada, "Gazzeli kardeşlerimizin direnişi ümmetin onurunu korudu. Türkiye halkının yardımları, Gazze'nin zaferine kadar devam edecek" ifadelerini kullandı.

Filistin Dayanışma Derneği Ankara Şube Başkanı Nidal Barhoom da Türk halkına teşekkür ederek, "Merhamet Teşkilatı her yıl buradaki Filistinlilere yardım ediyor" dedi.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Göztepe46+2
9Samsunspor46+1
10Kasımpaşa55-2
11Antalyaspor44-4
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor41-6
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ