Dünya

Gazze için kritik gün! Görüşmeler başlıyor

Gazze'de ateşkes için bugün Katar'da zirve gerçekleştirilecek. Hamas görüşmelere katılmayacağını açıklarken, İsrail Mossad şefi dahil olmak üzere müzakerecilerini Doha'ya gönderiyor

Gazze için kritik gün! Görüşmeler başlıyor
15-08-2024 08:12
Google News
ESHAHABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

Ankara, Gazze'de ateşkes için umutlu. Süreci yakından takip eden güvenlik kaynakları, bunu Amerika'nın ateşkes için ısrarcı olmasına bağlıyor. Ankara, başından bu yana Hamas olmadan bir çözüm olamayacağına dikkat çekiyordu. Washington da "Hamas'ın bu noktaya gelmesinde çok önemli katkılarınız var" diyerek, Türkiye'ye teşekkür etmişti.

Hamas'ın yeni lideri Yahya Sinvar'ın müzakereleri nasıl etkileyeceği de tartışılıyor. Hamas, Doha'da kurulacak masada yer almayacağını açıkladı. Ancak güvenlik kaynaklarına göre; Katar ve Mısır'ın İsrail'e "Sinvar'ın ateşkes isteğini ilettiği" belirtiliyor.

"REHİNELER" BAŞLIĞI MÜZAKERE SÜRECİNİ ETKİLEYEBİLİR

Ateşkes müzakerelerinde en kritik başlık ise rehinelerin durumu olacak. İsrail ordusunun Gazze'den tamamen çıkması ve sonrasında Gazze'yi kimin yöneteceği de müzakere edilecek diğer başlıklar olarak biliniyor. Doha'da yapılacak ateşkes görüşmelerinde Amerika Birleşik Devletleri, Mısır ve Katar, "ara bulucu" olarak masada yer alacak.

Beyaz Saray'dan Gazze ve Hamas hakkında flaş açıklamaBeyaz Saray'dan Gazze ve Hamas hakkında flaş açıklama

Soykırım 10 ayı devirdi! Küçük Muhammed ikiye bölündüSoykırım 10 ayı devirdi! Küçük Muhammed ikiye bölündü

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ