Dünya

Gazze’deki insani yardım çalışanı: ' İnsani felaketin eşiğindeyiz'

Norveç Mülteci Konseyi (NRC), İsrail’in topyekün ablukası ve yoğun bombardımanı altındaki Gazze Şeridi’nin 'insani felaketin eşiğinde' olduğunu bildirdi. Uluslararası insani yardım kuruluşu NRC, Gazze içindeki çalışanı Yusuf Hammaş'ın gönderdiği ve Han Yunus'ta yoğu

Gazze’deki insani yardım çalışanı: ' İnsani felaketin eşiğindeyiz'
17-10-2023 18:52
Google News

Uluslararası insani yardım kuruluşu NRC, Gazze içindeki çalışanı Yusuf Hammaş'ın gönderdiği ve Han Yunus'ta yoğun geçen İsrail bombardımanının ardından bölgedeki durumu anlattığı ses kaydını paylaştı.

Gazze'deki durumu, "Kesinlikle bir insani felaketin eşiğindeyiz" diyerek anlatan Hammaş, Han Yunus'ta yüzlerce kişinin evlerine su götürmek için su depolarının önünde beklediğini ve ekmek için fırınların önünde kaos olduğunu söyledi.

Hammaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Aynı şey ATM'lerin önünde de yaşanıyor. İnsanlar alabildikleri kadar şey satın alabilmek için ellerinden geldiğince nakit para çekmeye çalışıyorlar. Ayrıca Gazzeliler, ellerinden gelen her şeyi depolamaya çalışıyorlar ama marketlerde yeterli ürün yok.

İnsanların mevcut her şeyi satın almak için marketlere akın ettiğini görüyoruz. Bir şişe su almak için süpermarkete giderseniz size en fazla üç şişe satıyorlar. Herkese verebilmek için satın alabileceğiniz şeylerin miktarını azaltmaya çalışıyorlar."


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ