Dünya

GÖZDE GRUBU'NDAN LONDRA'YA SAĞLIK TURİZMİ YATIRIMI

Farklı ülke vatandaşlarını Londra'da sağlık için buluşturacağız” diye konuştu.

GÖZDE GRUBU'NDAN LONDRA'YA SAĞLIK TURİZMİ YATIRIMI
29-07-2024 16:41
29-07-2024 17:06
Google News

GÖZDE GRUBU'NDAN LONDRA'YA SAĞLIK TURİZMİ YATIRIMI

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, sağlık turizmi konusunda global bir marka olma hedefiyle Londra'da 2025'in ilk aylarında yeni bir yatırıma imza atmaya hazırlandıklarını söyledi.

Kalı, sağlık turizminde dünyaca talep gören bir merkez olan Londra'da hastane açmayı planladıklarını belirterek, başarılarını uluslararası arenaya taşıyacaklarını dile getirdi.

Sağlık turizmi için İngiltere'de teknolojik bir merkez kuracaklarını kaydeden Op. Dr. Kenan Kalı, “Sağlık turizmi konusunda Türkiye'de öncü bir kurum olduk. Sağlık turizmi konseptini hizmet ihracatı kapsamında daha da genişlettik. Londra'ya dünyadan hasta getirmek için adım attık. Dubai, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri gibi bir çok ülkeden insanlar sağlık turizmi için İngiltere'ye geliyor. Biz de yabancıları kendi ülkemizde tedavi ediyoruz. Artık yeni bir bakış açısıyla bu hizmeti yurt dışına götüreceğiz. Türkiye’de sağlık konusunda çok tecrübeliyiz ve dünya çapında deneyimli hekimlerimiz var. Farklı ülke vatandaşlarını Londra'da sağlık için buluşturacağız” diye konuştu.

GLOBAL MARKA HEDEFİ

Sağlık turizminde güçlü bir global marka haline gelmek istediklerini anlatan Kalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hepimizi başarılarıyla gururlandıran kadın voleybol takımımız artık dünya çapında bir marka oldu. Futbolda yine Avrupa şampiyonasında adımızdan söz ettirdik. Biz de aynı şekilde sağlık turizmi deyince akla gelen ilk Türk markası olmak istiyoruz. 2025 yılı başında bu işin ilk adımlarını Londra'da atacağız. Orada onkoloji, kardiyoloji ve ortopedi alanlarında çok ihtiyaç var. Sağlık alanında işini çok iyi yapan, dünya çapında bir Türk markası olacağız. Bana göre Londra dünyanın en önemli sağlık turizmi merkezlerinden birisidir. O nedenle biz artık sağlık turizmi hizmetini, hem ülkemizde hem de yurt dışında vereceğiz. Türkiye'de hekim kalitemiz ve tıbbi teknolojiler anlamında önemli bir güce sahibiz. Gözde Grubu olarak sağlıkta global bir Türk markası olarak yer almak istiyoruz. Bunu Londra'dan başlayarak Almanya ve İsviçre gibi farklı noktalara taşımayı hedefliyoruz”

SAĞLIK TURİZMİ MİLLİ VE STRATEJİK ÖNEME SAHİP

Sağlık turizminin milli ve stratejik öneme sahip bir konu olduğunu dile getiren Op. Dr. Kenan Kalı, şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin en büyük sorunlarından birisi cari açık. Türkiye cari açık nedeniyle deyim yerindeyse kan kaybediyor. Bu kanı da aslında ihracat ve turizm sektörü yerine koyuyor. Sağlık sektörü de hizmet ihraç eden bir sektör olarak, cari açığı kapatmak için önemli bir noktaya geldi. Cari açığa karşı sağlık turizmi konusunda da bir marka olarak adımlar atılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ülke ekonomisi için hizmet vermek bizim önceliklerimiz arasında. Gözde Grubu olarak, Özel Sağlık Hastanesi'nde 3 yıl önce bir oda ve bir hekimle başladığımız sağlık turizmi yolculuğunda bugün önemli bir mesafe kat ettik. Gözde İzmir Hastanesi, Gözde Kuşadası Hastanesi, Özel Sağlık Hastanesi, Gözde International Dent ve İstanbul'daki bir hastanemizle ayda bin 500 hastayı ülkemizde tedavi ediyoruz. 5 yıl içinde Ege Bölgesi’nde, şu an 4 olan hastane sayımızı 8'e, İstanbul’daki hastane sayımızı da 3'e yükseltmeyi hedefliyoruz. Avrupa’da ise 5 yılda 5 noktada daha hastane açmayı planlıyoruz. 5 yıl içinde sağlık grubumuzdaki toplam hastane sayısını da yurt içi ve yurt dışı toplamda 20'ye çıkarmayı istiyoruz. Yurt dışında sağlık turizmi konusunda Bakanlık ve ilgili kurumlardan büyük destek görüyoruz. Bu da bizi yeni yatırımlar konusunda cesaretlendiriyor”


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ